De Meeuwen 4 3 - 3 (1 - 2) Kapelle 4
Datum: Zaterdag, 13 april 2024
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 4 – Kapelle 4 Zoutelande, 16 april 2024

Iedereen heeft een uitnodiging gehad om mee te doen.

Het was afgelopen week weer flink puzzelen voor de leiders van Meeuwen 3 en 4 om twee teams op de been te krijgen. Leider Gijs heeft een nieuw contract bij zijn provider moeten aanschaffen, omdat hij zoveel heeft moeten bellen. Iedereen die kan wandelen en in de omgeving Zoutelande woont, is gebeld om te komen voetballen.

Het samenstellen van de selectie was dus een enorme uitdaging. Vrijdagmiddag rond het avondeten was het nog niet duidelijk welke speler in welk team ging spelen. Rond 19.30 uur werden dan eindelijk de selecties bekendgemaakt. Door het spelerstekort zijn er wat verschuivingen geweest. Zo gingen een aantal vaste krachten van De Meeuwen 4 met De Meeuwen 3 mee naar Zeelandia Middelburg. Het verslag over die wedstrijd is ook op de website te vinden.

De opstelling

Michel en Jorim mochten mee met De Meeuwen 3 om zich daar in de kijker te spelen. Hierdoor zal het verslag niet door Michel geschreven worden, maar neemt Sven deze taak van hem over. Sam en Jasper kwamen weer eens voetballen en Siem kwam in de rust pas aan en mocht gelijk zijn kunsten in het veld laten zien: Klasse mannen!
Chiel was terug van zee en mocht, na zijn wedstrijd bij het tweede, zijn kwaliteiten komen laten zien bij de Boasjes. Gijs had nog een ander konijn uit de hoge hoed getoverd. John kwam weer eens op zijn niveau voetballen en zo sloot ook hij aan bij onze selectie. De opstelling was als volgt:

Keeper: Stijn

Verdediging: Rik, Frenk, Luuk Vader en Sam

Middenveld: Luuk Wiekuus, Bikkel, Corné en John

Aanval: Thomas en Thijs

Wissels: Chiel, Gijs, Jasper en Siem (2e helft)

Vlagger: Sven

Onnodige achterstand

Na een warming-up van 15 minuten begonnen we de wedstrijd redelijk goed. We probeerden de bal in de ploeg te houden en simpel te voetballen. Dit is iets wat bij ons wel eens misgaat.
Bij Kapelle was het zaak om de bal zo snel mogelijk weg te krijgen bij de verdediging. Dit deden ze door de bal te spelen naar de snelle linksback, die keer op keer opstoomde langs de zijlijn. Rond de 10e minuut werd de linksback van Kapelle aangespeeld en startte hij zijn straalmotor. Luuk W. had moeite met zijn snelheid en zo kon zijn tegenstander de hele linkerflank oversteken. Na een goede bal van hem was het de spits die de bal mooi in de verre hoek schoot. Stijn was kansloos en zo stond het 0-1. Hierna speelden de Boasjes steeds beter.
Ze zetten goed druk op Kapelle en met name de snelheid en acties van John bezorgden de verdediging van Kapelle veel werk. Helaas viel in de 36e minuut de 0-2. Corné werd aangespeeld en wilde bij zijn man wegdraaien, maar dit ging mis. De spits van Kapelle verzilverde deze assist van Corné en zo stond het 0-2. Na een prachtige voorzet van Gijs was het Thomas die de 1-2 scoorde. Deze goal viel net voor rust. Hierdoor gingen we met een beter gevoel de rust in.

Het De Visser-effect

In de rust dezelfde conclusie als tijdens onze doordeweekse wedstrijd: We speelden goed, alleen jammer van de tegengoals. Met meer druk van voren en een goede laatste pass konden we deze wedstrijd winnen.

Na rust was het John die zijn goede spel beloonde. Met een mooie goal maakte hij de 2-2. Na een vrije trap van Kapelle scoorde de spits met zijn hoofd een mooie goal. Chiel besloot dat het tijd was voor verandering en verving Frenk. Hierdoor bestond ons centrale duo uit Chiel en Gijs met Stijn als keeper erachter. Het De Visser-effect was gelijk voelbaar. Er was meer druk op de tegenstander. Kort hierna volgde dan ook de 3-3 van John. Op de bank werd er duidelijk geconcludeerd dat dit Chiel zijn verdienste was.

De wedstrijd bleef gelijk opgaan en voor de vele toeschouwers van deze pot was het een genot om naar te kijken. In de 85e minuut kregen we een penalty. Dit was de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd toch nog naar onze kant te trekken. Even was er onduidelijkheid wie de penalty moest nemen. Corné wilde al vanaf de bank weer in het veld om zo de penalty te nemen. Uiteindelijk werd toch besloten om John de penalty te laten nemen. John legde aan vanaf elf meter en haalde verwoestend uit. Helaas voor ons kwam deze keiharde uithaal op de lat terecht. In de laatste minuten gebeurde er niet veel spannends meer. De eindstand was dan ook 3-3.

Na de wedstrijd trokken we helaas de pijnlijke conclusie dat er meer in zat. Desondanks zijn we tevreden met het punt. We spreken nogmaals de dank uit naar leider Gijs die het, ondanks de vele afmeldingen, voor elkaar kreeg om een elftal op de been te brengen. Ook bedanken we Martin van Vooren voor het fluiten van deze wedstrijd.

Oproep en het programma van volgende week

Het seizoen duurt nog vijf wedstrijden. Via deze weg willen we aan ieder lid van onze prachtige voetbalclub vragen om je niet te snel af te melden op zaterdagen. We hebben iedereen hard nodig om vier teams te kunnen laten spelen!!!!!
Volgende week moeten Meeuwen 3 (thuis tegen Dauwendaele) en Meeuwen 4 (uit naar Veere) om 14.30 uur spelen: Ga ’s ochtends boodschappen doen, naar je schoonfamilie of werken. We hebben iedereen keihard nodig ‘s middags!!!

Doelpunten

1. Thomas