V.V. DE MEEUWEN
De Meeuwen 4 4 - 2 (1 - 2) GPC Vlissingen 5
Datum: Zaterdag, 11 november 2023
Aanvang: 14:30
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 4 – GPC Vlissingen 5 Zoutelande, 15 november 2023

We beginnen dit verslag met 2 afleveringen van Trugkieke bij de Meeuwen.

 

Aflevering 1:
er moet even iets hersteld worden. Frenk en Michel hadden die zaterdag kantinedienst, maar het aanvangstijdstip van hun wedstrijd was om 12:00 uur. Om dit super-duo op tijd op het veld te krijgen, was er vervanging geregeld namelijk: Daphne en Bibi. We zijn wel een beetje laat, maar alsnog heel veel dank aan beide dames voor de overname!! En niet te vergeten dank aan Bikkel voor het regelen!!

Aflevering 2 van Trugkieke bij de Meeuwen:
communicatie leiders M4.
Tijdens de rit
naar huis vorige week vanuit Kloetinge was er druk telefonisch overleg tussen Gijs en Thijs. Beide wilden graag naar Knorfest, maar er moest nog gegeten worden. Bij Boer thuis was de friet zo goed als op, snacks waren er nog wel. Thijs zei doe maar een frikandel, waarop Gijs zei die hebben we niet, dan een kroket zei Thijs, waarop Gijs weer zei die hebben we ook niet. Wat ze uiteindelijk gegeten hebben geen idee, maar ik heb vernomen dat ze samen met Boer naar Knorfest zijn geweest. Het is ook een dynamisch duo, wat zouden wij zonder onze leiders moeten.

Zaterdag 11 november – de opstelling

Over tot de orde van de dag, want afgelopen zaterdag 11 november stond er weer een wedstrijd op het programma voor de Boasjes van het 4e. Tegenstander op sportpark D’n Hooghe Hilt was GPC Vlissingen 5. Er gebeurde weer genoeg in de voorbereiding en tijdens de wedstrijd, we zullen het allemaal in detail vertellen.

Allereerst grote chaos in de voorbereiding om een selectie op de been te brengen. We hebben last van een blessurespook:
Corne en Boer langdurig, Bikkel Messi was geblesseerd geraakt afgelopen week en ook topscoorder Thomas was geblesseerd. Zodoende hadden Thijs en Gijs wissels van het 2e geregeld en 3 man van de JO17 gestrikt. In alle stress had Thijs ook Jasper Dingemanse in de selectie gezet. Jasper had alleen aangegeven niet beschikbaar te zijn. Thijs had dit gedaan tijdens het controleren van de sperziebonen, als advies raden wij u aan de houdbaarheidsdatum van indien gekochte sperziebonen te checken.

Op zaterdag weer 40 appjes over en weer tussen onze leiders, want het 3e was afgelast. Zodoende sloten Boone, Eddy, Ronan en Sven aan bij de selectie. Vanuit de JO17 Julian en Siep en trainer Martin van Vooren (speelt achterin) maakte de selectie compleet. Voor een keeper hebben we lang moeten zoeken, Frenk dacht op de 11e van de 11e laat ik eens een gek blauw carnavals tenue aandoen. Dat was het keepers tenue en zodoende was Frenk keeper.
De opstelling was als volgt:
Keeper:
Frenk,
Verdediging: Gijs, Peter, Michel, Rik,
Middenveld: Boone, Eddy, Ronan, Sven,
Aanval:
Siep en Joris,
Wissels: Julian, Martin en Luuk.

Verrassende ruststand

We begonnen scherp aan de wedstrijd in tegenstelling tot de grensrechter van GPC, want die begon aan de verkeerde kant. Toen zijn fout eenmaal hersteld was, namen we meteen het heft in handen. Een verzorgde opbouw van achteruit leverde goed veldspel op, waar we zochten naar de vrije man. Ronan kreeg twee mogelijkheden van rand 16, maar zijn schoten gingen over en naast. Het middenveld hadden we in handen en kansen waren er genoeg. Het ontbrak echter aan de laatste pass en de afwerking, want die was onzorgvuldig.
Lennard kreeg halverwege de grootse kans. In de 16 kreeg hij de bal voor zijn voeten, maar zijn schot was recht op de keeper. Na ongeveer 30 minuten spelen kwamen we op voorsprong. Rik had op rechts de bal en gaf een punt gave voorzet. Zijn voorzet belande bij de 2e paal waar Eddy deze binnen kopte 1-0, Rik juichte hier uitbundig voor!
GPC deed af en toe mee en verscheen in de 35
e minuut ineens voor Frenk. Echter was de spits zo onder de indruk van Frenk, dat hij vergat iets met de bal te doen. Daar snappen wij helemaal niks van.
Vlak voor rust draaide GPC de wedstrijd om. Balverlies op het middenveld leidde tot de gelijkmaker in 1-1.
Vlak daarna een schot vanaf rand 16 waar
Frenk nog wel redding bracht. In de rebound was een speler van GPC sneller en zo scoorde GPC de 1-2. Een verrassende ruststand.

 

Mooie eindstand

Een ontspannen sfeer in de rust, want we waren beter, maar we moesten toch aan de bak in de 2e helft om de achterstand om te buigen. De 2e helft was eigenlijk een kopie van de 1e helft. Vanaf het begin namen we het heft weer in handen en via de opbouw van achteruit probeerden we de vrije man te zoeken. Dat ging prima en de gelijkmaker viel al vrij snel. Een voorzet vanaf links door Boone, werd door Eddy keurig binnen gekopt : 2-2.
Het geloof was groot en zo drukte we verder door om de overwinning veilig te stellen. We moesten wel goed opletten, want GPC kwam er af en toe gevaarlijk
uit. Het was dat ze daar het vizier niet op scherp hadden staan of ze waren nog steeds onder de indruk van Frenk.
Rond de 60
e minuut kwamen we op voorsprong. Na een aanval via links kwam de bal bij Eddy terecht. Eddy schoot de bal op goal, waar in 1e instantie de keeper hem had. Echter liet de keeper van GPC de bal los en om het voor ons nog beter te maken, sloeg hij de bal in zijn eigen goal 3-2.
De frituur stond al wel aan, waarschijnlijk had de keeper last van hete kroketten. De 4-2 volgde vrij snel daarna. Een ingooi van Ronan kwam in de 16 terecht waar Eddy hem miste,
Siep stond achter hem en met een keurige voetbeweging schoot hij de bal over de keeper in de goal 4-2. De wedstrijd was op dat moment beslist, toch drong GPC nog heel even aan tot ongenoegen van Frenk. Er werd niet meer gescoord en dat leverde de eindstand op van 4-2.

Conclusie

Tevredenheid na afloop, want weer 3 punten en we hadden een keurige wedstrijd gespeeld. De 3e helft in de kantine was enorm gezellig. De Playlist draaide op volle toeren en vele klassiekers kwamen voorbij. De microfoon ging rond en zo zijn we te weten gekomen dat één van onze medespelers ook kan zingen. Daarnaast kwam er een open sollicitatie van een Meeuwen speler binnen bij één van onze leiders. Deze speler staat in het gele kaarten klassement bovenaan. Zijn motivatiebrief en CV zijn onder de aandacht van onze leiders gebracht. Indien deze spelers zo doorgaat, is een gesprek niet nodig en kan hij zo bij het 4e aansluiten. Thijs had overigens nog een kistje mandarijnen meegenomen, beste lekkere mandarijnen. Ter illustratie een foto hiervan.

Aankomend weekend hebben we een weekje rust, 25 november komt Veere 3 op bezoek in Zoutelande. Aanvang 14:30 uur. Supporters zijn uiteraard welkom.

Doelpunten

  1. Eddy
  2. Siep