De Meeuwen 3 3 - 0 (1 - 0) Zeelandia Middelburg 5
Datum: Zaterdag, 27 januari 2024
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 3 – Zeelandia Middelburg 5 Zoutelande, 29 januari 2024

Op de aangename zonnige zaterdag 27 Januari speelde De Meeuwen 3 tegen de nummer twee, Zeelandia Middelburg 5.

Het verwachte weerzien met oud-Meeuwen speler Yannick van de Woestijne bleef uit. Helaas (of misschien gelukkig voor ons?!) was hij afwezig. De wedstrijd stond onder leiding van een nieuwe clubscheidsrechter: Melis Lansing. Waarvoor dank, want clubscheidsrechters zijn, zowel bij de junioren als de senioren, zeer schaars.
Ook een compliment aan Dave van de Voorde, die ondanks een regenachtige periode, het veld zo bespeelbaar mogelijk probeert te krijgen.

De opstelling

De Meeuwen startte in de volgende opstelling (4-3-3):

Ronan Marteijn, Eddy Matthijsse, Max Veerhoek, Daan Roose;
Dario Schepens, Sjoerd Melis, Thomas Brouwer;
Sedney Viergever, Pieter Roelse en Jari Tevel

Meeuwen 3 gaat vanaf de 1e minuut fel en geconcentreerd van start. Het resulteert nog niet direct resulteert in kansen, maar Zeelandia Middelburg wordt ver van het doel van Damon gehouden. In de 12e minuut kwam dan wel de eerste grote kans en het was direct raak: Pieter Roelse schoot de bal langs de keeper van Zeelandia. Na een half uur de eerste wissels, zoals afgesproken. Op die manier konden alle veldspelers een uur zullen spelen. Het tweede wisselmoment was na 60 minuten, wat met 5 wissels goed uitkomt.
De opstelling na een half uur was, wederom in 4-3-3:
Jari Tevel, Eddy Matthijsse, Willem Jan Roelse, Thomas Brouwer;
Danny Matthijsse, Sjoerd Melis, Ramon Koets;
Ruben Boogaard, Pieter Roelse en Nino Cijvat.
De Meeuwen bleef geconcentreerd in het restant van de eerste helft en schoof steeds meer op richting het doel van Zeelandia. Wat verder opviel was dat Thomas veel in de weer was met tape, dit keer niet in zijn rol als fysio.

Tweede helft

De tweede helft bleef De Meeuwen de betere partij en vlak voor de wissels maakte Ramon de welverdiende 2-0. Dit keer op aangeven van captain Eddy, die daarna van zijn rust mocht genieten. De goal leverde in de kantine nog wel een discussie op, want was de goal nou van 2, 12 of 22 meter gemaakt?

Na de wissels zag de opstelling er als volgt uit:
Ronan Marteijn, Danny Matthijsse, Willem Jan Roelse, Daan Roose;
Ramon Koets, Sjoerd Melis, Max Veerhoek;
Sedney Viergever, Ruben Boogaard en Nino Cijvat.
Met de kanttekening dat Sjoerd bleef staan, omdat Dario had besloten dat hij beter aan de kant kon blijven. Dit alvast met in het achterhoofd de derby van volgende week.

Dat Sjoerd bleef staan kwam eigenlijk wel goed uit, want het werd steeds kouder en dat zijn ideale omstandigheden voor onze ijsbeer. Hij speelde al sterk, maar blonk het laatste half uur helemaal uit. Een paar minuten voor tijd was de bal wegens een polletje niet meer te onderscheppen voor de verdediger. Ruben kon ermee vandoor en Nino was mee op de brommer. Hij kon de bal vrij inschieten na een prima assist. De wedstrijd eindigde in 3-0.
Een keurige teamprestatie en ´de 0´ voor Damon.

De pen gaat door naar……

Ik pass de pen door naar een speler die bij de wedstrijd VCK 3- De Meeuwen 3 aanwezig is. Welke speler dat is wordt bepaald door de samenstelling van De Meeuwen 3 van dat moment.
Dit is dus alvast een oproep aan de spelers van Meeuwen 3: houd de appgroep op vrijdag in de gaten.

Groet,
De razende reporter en ad-interim coach

Doelpunten

1. Pieter