De Meeuwen 2 1 - 2 (0 - 0) Terneuzense Boys 2
Datum: Zaterdag, 16 december 2023
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 2 – Terneuzense Boys 2 Zoutelande, 18 december 2023

Op zaterdag 16 December  stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de stoere kerels.

Terneuzense Boys kwam op bezoek op sportpark d’n Hoge Hilt. Aanvankelijk was de formatie van Martin van Vooren vrij gepland op deze datum. Terneuzense Boys had, na 2 wedstijden gespeeld te hebben, geen zin meer in de hoofdklasse en besloot de rest van het seizoen een klasse lager te spelen.

Afwijkende formatie

Aangezien het een beker/inhaal weekend betreft kwamen beide partijen met wat spelers van het vlaggenschip opdraven. Normaal gesproken worden wij hier niet beter van, maar dit keer waren de spelers zeker van toegevoegde waarde en mogen ze vaker meedoen. Ten opzichte van vorige week enkele wijzigingen in de selectie.
Aanvoerder Wouter Vos was niet beschikbaar, omdat zijn nieuwe rieten dak was gaan lekken door de hevige regenval, hij was heel de middag aan het dweilen.
Vaste Keeper Milan had al een vakantie geboekt met het gezin Tevel naar Curaçao, laten we hopen dat ze zich gedragen hebben.
Ruben Boogaard, sterspeler van de 1e seizoenshelft, had vorige week al zijn laatste wedstijd gespeeld. Ruben gaat voor zijn toneelopleiding 4 maanden op stage in Dubrovnik, tevens zal hij hier aansluiten bij de plaatselijke voetbalvereniging.
Een andere opvallende naam die ontbrak op het wedstijd formulier is die van Sjoerd. Sjoerd is momenteel herstellende van een burn-out en verwachten we na de winterstop weer terug.
Des al niet te min heeft Martin een sterke selectie beschikbaar. Trainer van Vooren stuurde de volgende formatie het veld in:

Damon,
Sven, Jur, Ramon, Nout,
Sammy, Vincent, Ronnie
Nino, Kevin, Timo

Wissels: Max, Boy, Leon en Koen

Na de onnodige nederlaag van vorige week tegen Domburg, had De Meeuwen wat goed te maken.

Duidelijke boodschap

Trainer Van Vooren had zijn troepen met een duidelijke boodschap het veld ingestuurd. Het was een eerste helft die gelijk op ging. Timo zette een aantal keer goed door, waar enkele kansen uit voort kwamen. Verdedigend stond het goed. Nino zag een pegel met recht helaas in de handen van de keeper belanden. Meeuwen had de 1e helft de betere kansen maar beloonde zich zelf helaas niet en ging met 0-0 rusten.

Tijdens de thee waren tevreden gezichten te bekennen, we wilden hier graag met een overwinning het veld afstappen, maar dan moesten we de 2e helft onszelf wel belonen en goed geconcentreerd blijven verdedigen.

Magische goal

Helaas ging het al vroeg mis in de tweede helft. Na een te zachte bal terug ontstond er een magische goal. Ramon wilde dag bal wegwerken vanaf randje 16 en schoot tegen een speler van Terneuzense Boys aan. De bal vloog over Damon de goal in. Zulke goals zie je maar zelden, helaas was het voor ons aan de verkeerde kant van het veld. De Meeuwen keek dus vroeg in de 2e helft tegen een ongelukkige achterstand aan en moest aan de bak.
De Meeuwen had het de 2e helft lastiger dan de 1e helft en kwam dus ook lastig tot grote kansen. Naarmate de wedstijd vorderde lag er steeds meer ruimte. Een struikelpartij over een speler van Terneuzense Boys werd gepromoveerd tot een geslaagde passeeractie. De buitenspeler van de Boys wipte de bal hierna beheerst over de doelman heen en De Meeuwen keek tegen een 0-2 achterstand aan.

Martin besloot alles of niks te spelen en wisselde aanvallend om nog een punt uit het vuur te slepen. Achterin werd er 1 op 1 gespeeld en stormram Jur werd naar voren gestuurd. Een afvallende bal kwam bij Jur terecht en hij dacht (zoals vaak) niet na. Hij schoot de bal snoeihard in de kruising en het geloof was weer terug. Het werd nog even billen knijpen voor Terneuzense Boys maar helaas hielden ze stand.

Een teleurstellende uitslag voor De Meeuwen aangezien het de goals te makkelijk heeft weggegeven en het aan zichzelf te wijten heeft dat het hier op eigen veld verliest. Deze verliespartij betekent dat de stoere kerels na de winsterstop vol aan de bak moeten om boven de nacompetitie streep te blijven.

Na de wedstijd stond er nog het jaarlijkse sinterkerstfeest met surprises en gedichten op het programma. Dit is in het leven geroepen door Martin en blijkt een groot succes. De gedichten en surprises waren van zeer hoog niveau, vooral de kachel.

Het fotoverslag is gemaakt door Wim Brouwer:

Klik op onderstaande foto om het album, gemaakt door Wim Brouwer, te kunnen zien:

Doelpunten

1. Jur