De Meeuwen 2 1 - 1 (0 - 1) 's Heer Arendskerke 2
Datum: Zaterdag, 25 november 2023
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 2 – ’s Heer Arendskerke 2 Zoutelande, 28 november 2023

Op een regenachtige zaterdag 25 November speelden de stoere kerels van Meeuwen 2 tegen de koploper ‘s Heer Arendskerke 2.In deze omstandigheden gaan we er natuurlijk alles aan doen om punten af te pakken van de koploper. Aangezien we een zeer sterke selectie hadden, wilde de trainer maar al te graag spelen. Om half 11 werden de velden gekeurd. Iets voor half 11 was het bericht er al; Veld 1 werd gespaard voor Meeuwen 1. Dus moesten de stoere kerels uitwijken naar veld 2; het veld waar we tot nu toe nog ongeslagen zijn.

Hoe ziet die sterke selectie er dan uit? Dit is de 16-koppige selectie waarmee Martin ‘s Heer Arendskerke wil gaan kloppen.

Keeper: Milan
Verdedigers: Koen, Sjoerd, Jur, Max
Middenvelders: Teun, Ramon, Wouter (C)
Aanvallers: Kevin, Nino, Wessel

Wissels: Ronnie (2e helft voor Teun), Ruben (2e helft voor Kevin), Vincent (70e minuut voor Wouter), Boy (70e minuut voor Ramon), Stijn

De trouwe supporter ziet natuurlijk direct dat Milan terug is van een blessure. Verder sluiten Teun, Kevin en Wessel voor het eerst dit seizoen aan bij Meeuwen 2. Hierdoor worden Ronnie, Ruben, Vincent en Boy naar de bank verdrongen. Piet Lampert was grensrechter vandaag, hij vervangt mooi-weer grensrechter Gerrie. Verder had Jur zichzelf verslapen dus was hij een halfuurtje later, hij mocht wel starten van Martin, maar natuurlijk moest Jur wel dobbelen, hij dobbelde een kratje bier en dus hebben we iets om naar uit te kijken aan het einde van de wedstrijd.

De eerste helft

De eerste helft begint op het natte veld, de regen is gelukkig voor een groot deel gestopt en er is zowaar zon voor in de plaats gekomen. Aan het begin van de wedstrijd zijn er kansen voor beide ploegen, Wouter kreeg tot 2x toe een goede kans, maar helaas stond het vizier niet helemaal op scherp en werden beide kansen recht op de keeper geschoten.
Als je zelf de kansen niet maakt, dan vliegen ze er vaak aan de andere kant in. Dit was helaas ook het geval. Nadat de bal niet geweldig wordt weggewerkt, ontstaat er een vrij groot gat op het middenveld. Een middenvelder van Arendskerke pakt de bal op, en na wat misverstanden achterin en op het middenveld van De Meeuwen kan de Arendskerkse-middenvelder zo een stuk of 5 meter doorlopen het zestien meter gebied in en schiet de bal achter Milan in de touwen.
Na de 0-1 gaat De Meeuwen proberen de gelijkmaker te maken. Voor de rust krijgen we nog een aantal corners, waarvan de meeste door de keeper gevangen konden worden, behalve één corner die bijna in eigen goal wordt gekopt door een Arendskerkse verdediger. Verder maakt Milan nog een aantal goede reddingen, waardoor de ruststand 0-1 is.

De tweede helft

Martin heeft in de rust iedereen op scherp gezet en heeft ook 2 wissels toegepast. Ronnie is in de ploeg gekomen voor Teun, en Ruben is in de ploeg gekomen voor Kevin. In de tweede helft wordt er nog maar eens met man en macht aan gewerkt om die gelijkmaker erin te krijgen. Met Ruben is er wat extra snelheid gebracht op die rechterkant. Hij vecht zich een aantal keer goed langs de verdediging van ‘s Heer Arendskerke, maar komt helaas niet tot een enorm gevaarlijke voorzet.
Martin heeft nog twee wissels achter de hand, Vincent en Boy komen er in de 70e minuut in voor Wouter en Ramon. Er volgen nog een aantal kansen voor De Meeuwen, maar we kunnen niet tot een enorme kans komen. Totdat er vol druk wordt gezet op de verdediging van Arendskerke en ze het even niet meer weten. De bal wordt naar achter gespeeld, de keeper gaat iets uit zijn doel om de bal te ontvangen, maar de verdediger van Arendskerke is helemaal de weg kwijt en speelt vervolgens de bal langs zijn keeper, waardoor de bal in zijn eigen doel verdwijnt. Dit eigen doelpunt zorgt voor de 1-1.

Nu is het wachten op het einde van de wedstrijd, totdat de spits van Arendskerke vanaf het middenveld ingespeeld wordt. Ronnie probeert het te blokken maar is iets te laat en raakt hierbij de middenvelder van Arendskerke zacht. Niks aan de hand zou je zeggen. Niets is minder waar, na een enorme schreeuw van de middenvelder van Arendskerke, draait de jonge scheids zich om en beweert hij te hebben gezien wat er gebeurde. Hij vindt dit een gele kaart waard. Dit betekent de aftocht van Ronnie aangezien dit zijn 2e gele kaart en dus rood is. Dan wordt het nog acht minuutjes afzien met 10 man. Arendskerke probeert nog een goal te forceren maar dit lukt ze niet. Na een lange 8 minuten blaast de scheids op zijn fluit en is de wedstrijd geëindigd in een gelijkspel.

Na een verliespartij is het De Meeuwen 2 dus gelukt om punten af te pakken van ‘s Heer Arendskerke en ook om ongeslagen te blijven op het tweede veld!

Volgende week reizen de stoere kerels af naar Dordrecht om daar voor de 3 punten te strijden tegen Oranje Wit.

—————————————————————————————–

Wim Brouwer maakte het foto-verslag.
Klik op de foto om het album te kunnen bekijken:

Doelpunten

1. 's Heer Arendskerke