De Meeuwen 2 1 - 0 (1 - 0) RCS 2
Datum: Zaterdag, 03 februari 2024
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 2 – RCS 2 Zoutelande, 5 februari 2024

Op zaterdag 3 februari stond voor De Meeuwen 2 de belangrijke wedstrijd op het programma tegen RCS 2,

Een wedstrijd om degradatie te voorkomen

Winst betekent dat de afstand naar directe degradatie (de nr 11 en 12) uit zicht raakt en dat de rest van de competitie je met SVOD, Luctor, Terneizense Boys, Serooskerke, Yerseke en Oranje Wit kan gaan strijden wie er op zijn minst 8e wordt en de nacompetitie (nr.9 en 10) ontloopt.
Aan de voorbereiding op de 2e seizoenshelft lag het in ieder geval niet: na een zwaar trainingsweekend in Gent en een oefenwedstrijd tegen Seroos 2 was De Meeuwen 2 klaargestoomd voor deze belangrijke weken. Trainer Martin had een vrij fitte selectie tot zijn beschikking, wat betekende dat er keuzes gemaakt moest worden. De keuze werd iets makkelijker door afmelding van Teun, die nog niet uitgespeeld was op de piste en zodoende niet op tijd terug was van wintersport.

De opstelling

Trainer Martin begon met de volgende 11 (4-3-3):
Milan Tevel;
Boy Wisse, Sjoerd Wijkhuijs, Jur Brasser, Max Veerhoek;
Ramon Koets, Wouter Vos ©, Vincent Heeren;
Ruben Boogaard, Martijn Houterman en Nino Cijvat.
Op de bank namen plaats: Thomas Brouwer, Ronnie Brouwer, Timo Adriaanse en Koen Francke.

Voor de wedstrijd de belangrijke taak voor Ronnie om de scheidsrechter in te wrijven dat de 3 punten gewenst waren op De Hoge Hilt. In een winderig en hobbelig decor werd er op veld 2 aftrapt voor het begin van het 6 punten duel. Met wind in de rug begon De Meeuwen goed aan de wedstrijd en had het op voorsprong kunnen komen door ´Hout´, maar die schoof de bal langs de keeper. Helaas ook precies op de paal.
Na een kwartier de eerste tegenvaller; Max stapte in een windwak en ging door zijn enkel en omdat Koen al een paar dagen ervaring had op de piste, kwam hij binnen de lijnen als vervanger voor Max. Een paar minuten daarna was Nino weer eens op de brommer en na een geweldig overstapje van Hout legde Ruben de bal terug op captain Vos, die beheerst binnen schoot. Deze voorsprong hield Meeuwen 2 vast tot aan de rust.

Tweede helft

In de tweede helft werd Boy gewisseld om na onze wedstrijd de bank bij Meeuwen 1 warm te houden. Ronnie kwam binnen de lijnen wat tot wat omzettingen leidde: Jur naar rechtsback, Ramon zakte een linie en Ronnie nam zijn positie als ´6´ in. Het bleek dat het deze tweede helft steeds moeilijker werd voor beide ploegen om 3 keer naar elkaar over te spelen. Werd het veld steeds hobbeliger of was het voor beide ploegen een verrassing dat het in Zeeland nog weleens hard kan waaien?
Timo kwam er nog in voor Nino en Thomas voor Ruben (publiekswissel kwam helaas niet zo uit de verf, Ruben heeft namelijk zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld vanwege stageverplichtingen).

Ook deze wissels gingen helaas mee in het steeds minder wordende niveau van de wedstrijd. Gelukkig waaide er niet per ongeluk een balletje meer in en zodoende kon De Meeuwen 2 een driepunter (blijkt dat toch ook met een 6- punten-wedstrijd er maar 3 punten bijkomen als je wint?!) bijschrijven en kan Martin op dinsdag taart gaan bakken vanwege ´de 0´.

Verder danken we Henk Willeboordse voor het ter hand nemen van de vlag en dat hij de gemiddelde leeftijd van het arbitrale trio wat omlaag hielp. Het is voor de schrijver en mooi- weer-vlagger nog geen temperatuur om te gaan vlaggen.

Nu is er komende twee zaterdagen geen programma voor De Meeuwen 2. Het is wellicht een idee dat we iets leuks kunnen doen zoals voetgolf of iets dergelijks.
Van de volgende wedstrijd, over 3 weken uit tegen Terneuzense Boys 2, zal Sjoerd verslag doen.

Doelpunten

1. Wouter