V.V. DE MEEUWEN
De Meeuwen 2 6 - 3 ( - ) Kloetinge 2
Datum: Zaterdag, 14 oktober 2023
Aanvang: 14:30
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 2 – Kloetinge 2 Zoutelande, 15 oktober 2023

Na twee prachtoverwinningen op RCS en Yerseke staat de eerste thuiswedstrijd op het programma.

Kloetinge 2, een ervaren elftal met oud-eerste elftal spelers en een oud prof aangevuld met jonge getalenteerde spelers.  Daartegen over staat, wat je inmiddels mag verwachten, gewoon het vertrouwde Meeuwen 2, met toch wel een aantal wisselingen in de basis:
Voor Nelom was de wedstrijd in Yerseke én de kustmarathon onder de 3 uur op één dag toch wat te veel en moet verstek laten gaan.
Alleskunner Florian gaat van rechtsbuiten naar linksback.
De Freek Vonk van de selectie is ook weer teruggekeerd van zijn levensgevaarlijke avonturen in Zuid-Afrika.
Sjoerd start op zijn inmiddels vertrouwde plek achterin.
Voor hem een jeugdige debutant in de basis, kind van de club Boy Wisse.
Nino keert na een week hiken in zuid-Somalie ook weer terug in de selectie.

Voor als je het inmiddels kwijt was, hier de opstelling in logische volgorde:
Milan – Chiel, Sjoerd, Ramon, Florian – Ronnie, Boy, Wouter – Ruben, Vincent, Nino.
Wissels: Timo, Sem, Jeffrey.

Wind mee en een kanon uit Biggekerke

Onder leiding van de (op één moment na) prima leidende scheidsrechter Cabboort wordt er in het zonnige én windige Zoutelande afgetrapt. Meeuwen 2 begint sterk aan de wedstrijd en volgt het tactisch plan. Kloetinge op eigen helft aan de bal, maar ze hebben grote moeite om de volgende linies te bereiken. Op enkele gevaarlijke momenten, van de sterke aanvaller na, krijgt Meeuwen 2 de betere kansen. Na goed doorjagen lijkt Vincent de bal zo mee te kunnen nemen in de 16, richting de goal en keeper. De laatste man van Kloetinge denkt daar anders over en besluit de bal met zijn handen voor de voeten van Vincent weg te grissen. Rood!?, nee de scheidsrechter geeft slechts geel.. blijft over “slechts” een vrije trap op randje 16. Met windje mee en het kanon uit Biggekerke achter de bal kan het toch eigenlijk niet anders dat deze dwars door het doelnet, vangnet, in de tuin van Dave komt en M2 de 1-0 bezorgd?  Niets is echter minder waar, het schot mist kracht (jetleg?) en de keeper krijgt er de vuisten achter.

M2 krijgt vervolgens het spreekwoordelijke “deksel op de neus” want via een snelle tegenaanval weet de handige middenvelder van Kloetinge één op één Milan te verschalken.

Uithuilen en opnieuw beginnen zou je denken. Ronnie denkt daar anders over en voordat we kunnen treuren stuurt hij vanaf de aftrap Ruben diep. En ja, Ruben is de man in bloedvorm en weet in deze situatie het overzicht te bewaren en Nino te bedienen die de brommer op tijd weet te starten, 1-1.

Niet veel later weet Wouter een corner van Sjoerd binnen te werken met zijn voet en zo komt M2 voor het eerste deze wedstrijd op voorsprong. Ook dat duurt niet lang en is het wederom uit een snelle tegenaanval de middenvelder van Kloetinge die weet te scoren. 2-2 met de rust, er gebeurt genoeg!

Op de brommer naar de overwinning

De eerste helft was al zeer vermakelijk en voor de trouwe M2 supporters langs de lijn doet de tweede helft daar nog een schepje bovenop. Begin tweede helft geeft Wouter een fraaie pass richting Nino, die zijn brommer heeft gestart. Maar wat nu? Er zit duidelijk zand in het motorblok en de versnellingen haperen. Zo lijkt een mooie kans verloren te gaan maar wegens miscommunicatie tussen de keeper en de verdediger van Kloetinge krijgt Nino alsnog de kans en uitgerust als hij is verzilverd hij deze buitenkans, 3-2!

Kloetinge dringt wat aan maar laat hierdoor grote ruimtes, hier weet M2 wel raad mee en loopt via goals van Wouter en wederom Nino (hattrick) snel uit naar 5-2.

Kloetinge doet via dezelfde middenvelder wederom wat terug, 5-3. Het slotakkoord is echter van Timo die een uitstekende invalbeurt bekroont met een doelpunt en zet daarmee de eindstand op het bord, 6-3!

Conclusie

Ongekende luxe, 9 punten uit 3 wedstrijden en Meeuwen 2 is voorlopig trotste koploper!
Na een zaterdag rust (herfstvakantie) mogen de Stoere kerels op 28 oktober weer aantreden tegen Walcheren 2. Op 28 oktober is het Super Saturday op sportpark d’n Hooghe Hilt. Op die zaterdag spelen namelijk ALLE senioren elftallen een thuiswedstrijd
Over die wedstrijd zal Milan Tevel jullie alles vertellen in het volgende verslag.

 

Een fotoverslag van Wim en een aantal foto’s van de reservebank, geven een mooie indruk van de wedstrijd op deze prachtige middag in oktober. Klik hier of op de foto om alle beelden te kunnen bekijken.

Doelpunten

  1. Nino
  2. Wouter
  3. Timo