De Meeuwen 1 4 - 1 (3 - 1) Zeelandia Middelburg 1
Datum: Dinsdag, 07 mei 2024
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 1 – Zeelandia Middelburg 1 Zoutelande, 8 mei 2024

Met dank aan Zeelandia voor de medewerking om de wedstrijd te kunnen verzetten.
Op verzoek van De Meeuwen werd de ingeplande wedstrijd van afgelopen zaterdag, verzet naar midweeks op de dinsdagavond om 20.00 uur. Aanleiding hiervoor zijn/waren trieste omstandigheden in de familie van een staflid. Daarom werd voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte gehouden. De wedstrijd moest gespeeld worden op het tweede veld door het late aanvangsuur (20.00 uur), zodat veldverlichting nodig was. Een heel andere ambiance dan spelen op de zaterdagmiddag. Ondanks dat hadden veel bezoekers de gang naar het complex gemaakt. Ze kwamen niet voor niets, tenzij het de supporters van ZM waren!

De Meeuwen-fanatici waren voor aanvang bevreesd voor de voetballende kracht van deze Middelburgse ploeg. De heenwedstrijd werd dan wel miraculeus door de onzen met 0-2 gewonnen. Maar werden we daar niet 75 minuten compleet weggespeeld door deze sterke ploeg? ZM liet ons toen ‘in leven’ door steeds te verzuimen ‘de trekker’ over te halen. Dat brak ze in de laatste minuten op. Meeuwen, counterde zich daar naar de overwinning. Dat zullen de groen-wit gestreepten vast niet zijn vergeten in de aanloop naar deze wedstrijd: zo was de gedachte bij de achterban van de Meeuwen-veuhels.

Meeuwen ging vanuit ‘de zetel’ (eerste periode op zak en een plek in de top vier van de competitie) de wedstrijd aan. ZM kon niet freewheelen, want het had de punten broodnodig om de nacompetitie te ontlopen.

Hoe anders liep het deze avond Meeuwen 1 – Zeelandia Middelburg 1 4 1 07052024. ZM was geen schim van de ploeg die Meeuwen in de eerste onderlinge wedstrijd van de mat speelde. De rollen waren eerder omgedraaid. Niet ZM dicteerde de wedstrijd maar de thuisploeg. Meeuwen had de bal en leverde een vlotte (dinsdagavond)wedstrijd af. ZM liep van het begin af aan achter de feiten aan. Meeuwen hield de druk op de tegenstander en van het begin af aan werd ZM overspoeld door vlotte, goed uitgevoerde aanvallen. Vaak over de rechterkant, waar Marc over zijn tegenstander heen denderde. Scharnierpunt/verdeelpunt Rob Dek speelde hierbij als spelverdeler een hoofdrol. Hij was aanspeelbaar, moeilijk van de bal te krijgen, en zorgde dat ‘het leder’ een goede voortzetting kreeg. Daardoor kon Meeuwen aansluiten naar de middenlijn en daarmee ZM onder de druk houden..

De eerste kansen waren voor Meeuwen: Marc en Jordan braken door. De afronding mankeerde, de keeper lag in de weg of het schot werd gekraakt. Het was dekselse Rob Dek die de ban brak met een fraai schot in ‘de winkelhaak’ (1-0). Tegen de verhouding in kwam ZM op gelijke hoogte vanaf de linkerkant. Een geplaatst schot in de rechterbenedenhoek was Jesse te machtig (1-1). Die gelijke stand duurde niet lang: Meeuwen pakte de draad op en scoorde voor de pauze tweemaal. Uit een goed aangesneden corner van Delano was het Sven die, hangend in de lucht, fraai met het hoofd scoorde. Vlak voor rust zette Jordan Meeuwen op 3 -1. Een onoverkomelijke voorsprong zo leek het, want ZM had weinig in te brengen. De Meeuwenverdediging was soeverein en kwam sporadisch in de problemen.

De tweede helft maakten beide teams het niet meer spannend. Jammer voor het publiek, want het werd frisjes langs de lijn. Een aanleiding om in de handen te klappende handen bleef lang uit. Meeuwen hoefde zo nodig niet en ZM was aanvallend onmachtig. Via opnieuw Rob Dek, – de man van de wedstrijd voor mijn ‘aangever’ en uw scribent, die een afgeslagen bal vanaf de 16 zuiver achter de keeper schoot, werd de eindstand vastgelegd (4-1). ZM gaf zich niet gewonnen. Echter, de ploeg was niet bij machte om het Meeuwen lastig te maken. Zo kon Meeuwen 3 punten bijschrijven en

De scheidsrechter van dienst floot een puike partij. Waar het kon, liet hij lekker doorspelen.

Wissels De Meeuwen:
– Nino Cijvat voor Sven Baas
– Teun Steketee voor Gino Breuer
– Wouter Duvekot voor Marc te Kiefte
– Menno de Nooijer voor Robin Dek
en tenslotte:
– Wessel van der Stel voor Jordan Francke.

De wedstrijd kunt u herbeleven door te klikken op onderstaande foto :

U kunt uw favoriete ploeg heel snel opnieuw in actie zien. Al deze donderdag 9 mei om 19.30 uur staat de uitwedstrijd tegen VCK 1 geprogrammeerd. Een echte kraker en derby, waar de ploegen niet voor elkaar onder willen doen. Meeuwen won de thuiswedstrijd overtuigend. Of het weer net zo simpel zal zijn als toen, is niet de verwachting. VCK heeft zich herpakt, won al eerder van koploper Luctor Heinkenszand, en is stijgende op de ranglijst. Daar kwam gisteren (voorlopig) een einde aan omdat VCK met 3-1 verloor van SSV’65 uit Goes. VCK staat inmiddels op de vijfde plaats van de ranglijst met 39 punten. Meeuwen liep 1 punt uit op Arendskerke, de nummer 4 van de ranglijst, dat de punten deelde met FC Axel. We mogen nu al spreken van een geslaagd seizoen. Maar het kan nog mooier worden.

Volgende week zaterdag (18 mei) is er opnieuw een topper in Zoutelande te bewonderen. Dan staat in de derde klas A de wedstrijd nummer 1 tegen de nummer 3 geprogrammeerd: De Meeuwen 1 – Luctor Heinkenszand 1 om 14.30 uur. Komt dat zien, eerst VCK uit en daarna Luctor Heinkenszand thuis.

In de laatste wedstrijd van het seizoen (25 mei) nemen de huidige nummer 3 en 2 het tegen elkaar op: RCS – De Meeuwen om 14.30 in Oost-Souburg.

Doelpunten

1. Robin