V.V. DE MEEUWEN
De Meeuwen 1 4 - 0 (0 - 0) Zaamslag 1
Datum: Zaterdag, 28 oktober 2023
Aanvang: 14:30
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 1 – Zaamslag 1 Zoutelande, 29 oktober 2023

De tegenstander van vanmiddag Zaamslag, is net als Meeuwen een dorpsploeg. Beide clubs voeren ook hetzelfde tenue. Dat schept een band.
Qua aantallen spelende leden en teams ook redelijk vergelijkbaar met onze vereniging. Op Zaamslag werd al ruim voor de Tweede Wereldoorlog gevoetbald. Maar de twee clubs die het dorp toen al rijk was (Z.S.C. en Juliana) bonden de voetbalschoenen aan de wilgen in 1936 (gebrek aan belangstelling). Het duurde tot 1950 voordat een nieuwe vereniging werd opgericht. Het initiatief werd door de lokale kapper genomen, die onder het knippen bij veel klanten hoorde van een toenemende belangstelling om te gaan spelen. Zo werd Zaamslag geboren.

In 1975 kwam het huidige complex aan de Sportslaan tot stand. Vanaf de jaren ’80 kwam het eerste elftal meestal uit in de tweede en derde klas. In de gloriejaren (2008 tot 2012 ,met onderbreking) voetbalde de ploeg in de eerste klas. Het elftal zag geen kans om dat niveau vol te houden. Voor het laatst voetbalden Meeuwen en Zaamslag in competitieverband tegen elkaar in de tweede klas (2016 – 2017). Dat seizoen degradeerde Zaamslag naar de derde klas (en zoals bekend overkwam ons dat zes jaren later). André Siereveld is de trainer van de groen-witten van de overkant.

De wedstrijd

Afgelopen zaterdag won Meeuwen 1 overtuigend de wedstrijd tegen Zaamslag. Met lekker weer en een stevige wind, bijna dwars over het veld, was het goed voetballen. De ziekenboeg was leeggelopen, dus er stond voor een aardig kapitaal in het veld. Vincenzo, Robin en Delano deden vanaf de aftrap mee. Meeuwen begon, ongeslagen (samen met Luctor Heinkenszand), vanuit de (gedeelde) koppositie aan de wedstrijd (4 wedstrijden – 12 punten). Adel verplicht, dus de doelstelling was duidelijk: de drie punten in Zoutelande houden. Zaamslag was met 4 punten uit evenveel wedstrijden aanzienlijk lager geklasseerd.

Het verschil in punten en rangschikking was in de eerste helft qua niet terug te zien in het spelbeeld. Meeuwen had vaak de bal en Zaamslag wachtte af. Meeuwen deed met het baloverwicht te weinig. Het spel was voorspelbaar. En de verdediging van de overkanters hield de zaak gesloten. De opbouwers Jordan en Robin zochten elkaar veelvuldig aan de linkerkant. Aan variatie ontbrak het zeker het eerste half uur. Zaamslagbleek stug en legde een vlotte partij op de mat. Vanuit een gesloten verdediging kwam de ploeg na balveroveringen brutaal uit de startblokken met enkele linke counters. De eerste kans was dus voor Zaamslag. Het schot spatte uiteen op de deklat boven Jesse. Vijf minuten daarna kwam Zaamslag opnieuw gevaarlijk door. Jesse redde. Het leek geen gemakkelijke klus te worden. Meeuwen moest noodgedwongen (20ste minuut) wisselen omdat rechtsback Nout door lichamelijk ongemak niet verder kon. Marc, die terugkwam van een blessure verving hem.

Uit ander vaatje tappen

Analyse na een helft was dat Meeuwen uit een ander vaatje moest tappen om de overwinning veilig te stellen. En daar hoefden de supporters niet lang op te wachten. Meeuwen zat al in de 52ste minuut in de spreekwoordelijke ‘zetel.’ Maas Boogaard scoorde al snel na de thee de bevrijdende 1-0 (47ste minuut) en de 2-0 stond vijf minuten later op het scorebord. Maas stond die twee keer precies op de goede plek om afgeslagen ballen te promoveren tot doelpunten. Die mokerslag kwam Zaamslag niet meer te boven. Het geloof was eruit. En de vier wissels die ingebracht werden, deden de wedstrijd niet kantelen. Vervolgens rondde aanval na aanval richting het doel van de Zeeuws Vlamingen. Vier grote kansen waren niet besteed aan Robin Dek, 2x Menno de Nooijer en Teun Steketee (vanaf minuut 67).  Robin Dek schoot een gekraakt schot van Menno in de 77ste minuut de 3-0 langs de keeper in het doel. En in de 87ste minuut rondde Menno, na een prima voorbereiding van Marc, een aanval af (4-0). Ook Zaamslag kwam nog een keer goed door. Jesse redde bekwaam.

Na een lastige eerste helft werd het in helft 2 een walk-over voor de Meeuwtjes. De ranglijst van deze zaterdag werd oor De Meeuwen aangevoerd met 15 punten. RCS volgt op twee punten en Luctor Heinkenszand dat verloor van ’s Heer Arendskerke volgt op 3 punten.

Next match

Volgende week staat de wedstrijd tegen Wolfaartsdijk op het programma. Dat is goed aan te rijden, zelfs op de fiets. Routevoorstel: Middelburg, richting Arnemuiden, fietspad Veerse Meer en recht zo die gaat). Dus trouwe supporters ‘Zadel je paard en ruk op 4 november massaal uit naar Wolphaartsdijk om je favoriete ploeg te steunen.’

 

De fotografen  Wim en Piet hebben hun materiaal beschikbaar gesteld.
Klik op de foto om alle beelden te bekijken:

Doelpunten

  1. Maas
  2. Menno
  3. Robin