V.V. DE MEEUWEN

De Meeuwen 1 – SSV ´65 1 Zoutelande, 1 oktober 2023

30 september 2023

Vooraf
Tegenstander  SSV’65 (Samen Sporten Vereent 1965) is de zaterdagvoetbalvereniging in de stad Goes. Opgericht dus in 1965 door een aantal jongeren. De vereniging kwam voort uit het fabrieksteam van de AKF (de Apparaten Ketel Fabriek) en deels uit spelers van de zondagtak van de Goese zondagvereniging de v.v. Goes, die op de zaterdag wilden voetballen. De vereniging beschikt over 5 seniorenteams, waarvan twee teams in de categorie 35+. Met de jeugd zit het daar wel goed! In totaal 7 juniorenteams en 9 pupillenteams onder de 13 (waarvan enkele meisjesteams) en een zelfde aantal in de leeftijdscategorie onder de 10. SSV herbergt ook een zaalvoetbal- en een G-voetbalteam. In het seizoen 2006-2007 speelde SSV op het hoogste amateurvoetbal van NL. SSV heeft 520 leden. Rohan de Geus is er sinds vorig seizoen de trainer.

SSV begon de competitie vorige week goed met een 3-2 overwinning op buurvereniging Lebo (Lewedorpse Boys). Ietwat geflatteerd volgens de berichten maar wie maalt daar om bij SSV?

De wedstrijd

Een ideale voetbalmiddag. Een lekker zonnetje en een beetje wind, zodat het prettig vertoeven was voor de toeschouwers. Het was gezellig druk. De Meeuwen begon met bijna hetzelfde elftal als afgelopen week tegen Vlissingen. Teun nam de plaats in van Gino/Boy die tegen Vlissingen meededen. De Meeuwen begon vlot met aanvallende intenties en dat leidde al in  de 5e minuut tot een kopkans voor Jordan, die zijn hoofd net niet voldoende tegen de bal (voorzet van rechtermiddenvelder Mark) kon krijgen. Marc kwam, zowel in de eerste als de tweede helft, een aantal keer gevaarlijk door via de rechterflank. En dat zien we graag!

Menno opende de score in de 14e minuut via een subtiel boogballetje tussen en over een aantal verdedigers. In de 24e minuut werd hij neergehaald in de 16. Vincenzo zette zich achter de bal. De keeper koos de goede hoek en keerde zijn schot.

Vlak voor rust (minuut 41) stak Jordan de bal mooi door naar Maas die afwerkt. De keeper redde bekwaam. Een minuut later dacht Jordan te hebben gescoord. Zijn goal werd afgekeurd omdat volgens de grensrechter van SSV de voorzet van Nout van achter de achterlijn was gegeven. SSV stelde er in de 41ste minuut een gevaarlijke vrije trap van net buiten het strafschopgebied tegenover. Jesse redde bekwam.

Na rust ging Meeuwen onder leiding van een gedreven Menno op zoek naar de 2-0. De wedstrijd werd in het slot gegooid door Menno die in de 56ste minuut met een prachtige lob over de keeper scoorde (2-0).  SSV probeerde nog aan te zetten maar dat was niet echt overtuigend. Het inbrengen van Pim leidde er toe dat Meeuwen op de helft van SSV kwam te spelen. Rond de 75ste minuut was de beurt aan Marc. Hij kwam via de rechterkant twee keer gevaarlijk door, maar de beloning bleef uit.

Vlak voor tijd werd Maas getorpedeerd. Menno schopte de bal ruim over het doel richting tennisvelden. Het scorebord gaf de eindstand van 2-0 aan.

Teun, Vincenzo en Wessel werden gewisseld. In de ploeg kwamen: Martijn, Pim en Boy.

Eindconclusies

Meeuwen speelde een goede wedstrijd met een prima spelopvatting. De ploeg boekte een regelmatige overwinning. Het team raakt beter ingespeeld en dat leidde tot een aantal vlotte combinaties, die door de linies van SSV sneden. Verdedigend stond het ‘als een huis’  bij Meeuwen. Daar hoeft niet meer aan gesleuteld te worden. Verbeterpuntje is het verhogen van het rendement  uit de kansen. Dat zou wat hoger kunnen! SSV had weinig in de melk te brokkelen deze middag. De spelopvatting leek te zijn afgestemd op het meenemen van 1 punt.
Kortom: een verdiende overwinning van Meeuwen.

Beelden van de wedstrijd vind je hier.

Aanstaande dinsdagavond 3 oktober om 20.00 uur wordt het restant van de gestaakte wedstrijd tegen V.C. Vlissingen afgewerkt. Die wedstrijd werd afgebroken(door een beenbreuk)  in de 39ste minuut van de eerste helft. De stand was toen 0-0. Meeuwen start met het nemen van een penalty op de overtreding tegen Sven. Het is weliswaar maar één helft. Toch de oproep vanaf deze plaats om met ‘alles wat rijdt’ richting veld 5 van de Irislaan te trekken.

Volgende week (7-10) De Meeuwen 1 – Lewedorpse Boys om 14.30 uur op het sportpark Korenweg in Lewedorp.