V.V. DE MEEUWEN
De Meeuwen 1 3 - 1 (2 - 1) Patrijzen 1
Datum: Zaterdag, 11 november 2023
Aanvang: 14:30
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 1 – Patrijzen 1 Zoutelande, 12 november 2023

Zou Meeuwen in staat zijn om de zeperd (verlies met 2-1) tegen de mannen van Wolfaartsdijk weg te poetsen? In elk geval was de ziekenboeg een heel eind leeg gelopen. De verdediging was op volle sterkte. Jordan was ook terug, net als Marc. En Menno vormde samen met Wessel de voorhoede. Wel zo plezierig. Maas was op stage naar een Duba. Een puissant rijke club zag wel iets in de multiflexible speler van Meeuwen. Maas vond het er wel warm, maar de lonkende $$$$$ voor zijn bankrekening, maakte veel goed. De bestemming voor het traditionele weekendje uit, is daarmee rond.

De Patrijzen
De Patrijzen uit ’s Heerenhoek is een oude club. Al in 1930 opgericht in dit katholieke dorp. Met dank aan de lokale kapelaan Koning V.V. de Patrijzen opgericht. Gespeeld werd er op een veldje tussen de  pastorietuin, het kerkhof en de meisjesschool. Een gewijde locatie, dat zeker. Ook weer een vereniging met een vogelnaam (quizvraag: deed Patrijzen mee Meeuwen’s vogeltoernooi dat omstreeks 2005 ophield te bestaan?) De naam Patrijzen kwam door een patrijzenpaartje dat een liefdesnestje bouwde op het kerkhof – romantische plek als u het mij vraagt. Tweede argument was (ja, er werd goed over nagedacht) dat een patrijzendame 9 tot 10 eieren legt en uitbroedt, waarmee je dus bijna een elftal kan formeren. Symbolisch is dat de patrijs geen trekvogel is en dus in NL blijft. Daarmee de hoop dat Patrijzenspelers niet overstappen naar andere verenigingen. V.V. de Patrijzen heeft haar Rooms Katholieke basis aan de wilgen gehangen. Niet vreemd gezien de ontkerkelijking. Patrijzen heeft een samenwerkingsverband met buurtverenigingen: Lebo, SV Nieuwdorp en ’s Gravenpolder, voor de jeugdteams, senioren en vrouwen. Iets wat ons in de toekomst ook te wachten staat. Ze houden daar wel van een feestje en activiteit: kaartavonden, kerstavond, oudejaarsdag etc. staan op het programma. Maar nu genoeg geouwehoerd: we gaan voetballen.

Na de 90 minuten tegen Patrijzen kwamen de 196 bezoekers afgelopen zaterdagmiddag 16.20 uur  tot de conclusie dat de nederlaag van Meeuwen vorige week tegen Wolfaartsdijk, een mispeer was. Vermoedelijk om de tegenstanders op een dwaalspoor te brengen, en te denken dat er daar in Zoutelande punten op te rapen waren.

Goudhaantje

De bevestiging daarvan kwam al na 10 minuten. Goudhaantje Menno slalomde a la Alberto Tomba (bijnaam ‘Tomba la Bomba’) en voormalig Italiaans skiër, langs vele Patrijzen-benen. Hij wist precies waar het doel was. Zijn rechterbeen maakte een grote zwaai richting de duinen en drukte af en hij wist het al, de bal verdween rechts van de keeper, onbereikbaar in de hoek. Met dank overigens aan Wessel die zo goed was om de ruimte vrij te maken de rechterkant.

Dompertje voor Patrijzen dat maar moeilijk in het spel kwam. Het tegendoelpunt hielp daar niet echt aan. Meeuwen verdedigde bekwaam en hield de boel dicht. Milan had de gevaarlijke tormeister van de Zuid-Bevelandse vogels steeds prima in het vizier. Hij kreeg niet eens een metertje ruimte van hem.

Voetbal was niet hoogstaand. Een soort van hotseknotsvoetbal met veel lange, hoge ballen, die vaak een prooi van de verdediging waren. Op een kopduelletje meer of minder werd niet gekeken en menige ‘stervende zwaan’ behoefde verzorging door pijn aan het hoofd. Verzorgers hadden overuren en verzorger Marco bleek, na afloop, meer uitgeput te zijn dan de voetballers. De woorden van mijn vroegere trainer Piet van Reemst bleken ook decennia later geen onzin te zijn: ´Bal over de floor (het veld)!

De keeper van de tegenpartij had een goede remedie voor eventueel hoofdletsel (vermoedelijk was hij ervaringsdeskundige …..). Petr Cech ging hem voor. In 2006 liep die deze Tsjechische Chelsea-keeper een schedelbasisfractuur op na een botsing met de knie van een tegenstander. De helm was ‘geboren,’ maar ik zie hem weinig terug. Ik pleit graag voor een terugkeer in de groen-witte variant. Jesse wil nog even bedenktijd.

Na 30 minuten 2-0  voor Meeuwen. Menno liet zijn uitzonderlijke talent maar weer eens zien. Op 25 meter wat links van de goal, vol in de sprint, had hij al gezien dat de keeper de rechterhoek open liet. Zijn snelle en harde schot, waar ook deze fotograaf niet op berekend was, vloog als een raket (voor de meeste kijkers) linksonder in de goal. De keeper in verbazing en frustratie achter zich latende. Een technisch perfect uitgevoerd doelpunt, waar Menno patent op lijkt te hebben. De vergelijking met cowboy ‘Lucky Luck’, de cultheld uit de vorige eeuw, die sneller schoot als zijn schaduw, was snel gemaakt. De keeper van Patrijzen zal afgelopen zaterdagnacht op zondag slecht geslapen hebben.

2 Minuten later stond het 2-1 door een rake vrije trap van een precieze linkspoot van de patrijsjes. Die kon, via binnenkant paal, nog net langs het kleine gaatje waar de volledig gestrekte hand van Jesse net niet bij kon. Ook een prachtig doelpunt De patrijsjes kregen moed en toonden aanvallende aspiraties, die geen vervolg kregen.

In de 35ste minuut twee noodzakelijke wissels. Blessures helaas van Marc en Teun, die beiden niet meer verder konden. Wouter en Kevin namen hun plaatsen in. Waarbij Kevin meer aan de linkerkant kwam te spelen Rust met 2-1 voor Meeuwen.

De eerste 25 minuten na rust gebeurde er niet bar veel. De wedstrijd kabbelde rustig door met dezelfde hoge ballen etc. Weinig attractief voor het publiek, maar de punten waren heilig en voor elke meter gras werd gestreden. De conditie ging een rol spelen bij beide teams. Daarom in de 70ste minuut opnieuw een dubbelde wissel. Robin en Sammy kwamen erin voor Wessel en Nout. En in de 80ste minuut zat het karwei erop voor Menno. Gino maakte een nieuwe rentree, na zijn kennismaking (die niet beviel) met en een tackle van een verdediger en het stroeve kunstgrasveld van v.v. Vlissingen Als Gino heel blijft, heeft de ploeg er een groeibriljantje in de aanval bij.

Comedy Capers

In de 85ste minuut werden de bezoekers vergast op een aflevering van ‘Comedy Capers,” een slapstick van grote klasse tussen een keeper (die de scherpe cornerbal van Delano toucheerde) en minstens twee verdedigers. Hoe het kon en kwam bleef onduidelijk, maar de bal kwam onbedoeld in het eigen doel. Zo werd deze middag voor Meeuwen perfect afgerond. En stond de overwinning vast.

Meeuwen rechtte de rug, leverde strijd en won verdiend van Patrijzen. Volgende week staat weer een echte kraker op het program. De FC Dauwendaele, de tegenstander die Meeuwen afgelopen seizoen uit de 2e klas stootte. Maar die zelf ook de moordende nacompetitie niet overleefde. En mee afdaalde naar de derde klas. Ook deze (veel scorende) ploeg is in de winning mood. Dat wordt dus een leuke pot.

Ik ben wat aan de bijgelovige kant, dus ik ga hier zeker niet over schrijven (en denken) wat er zaterdag a.s. eventueel zou kunnen gebeuren!. Meeuwen met 1 punt los van de achtervolgers, en met de laatste (achtste) wedstrijd voor de nacompetitie in het vooruitzicht. Kan deze ploeg deze onmenselijke druk aan?

Tot zaterdag!

We beloven dat we deze week niet over dit beladen onderwerp, dat misschien, wellicht gaat gebeuren, nadenken en er ook niet over spreken. Grote verwachtingen lopen faliekant slecht af. Blijft u dus ook  uit de buurt van zwarte katten (en lelijke …..). Excusez moi. Het noodlot moet in deze fase niet getart worden. We zien elkaar zaterdag om 14.30 uur in Middelburg, op het veld langs de N57. De ambiance zal dus door spelers en supporters gemaakt moeten worden.  De carpoolers zien elkaar eerder, namelijk om 13.50 uur. Het is ook een scootmobiel geschikte locatie. Dauwendaele is aan te rijden op één acculading, vermits een volle batterij. Er zijn geen blokkades. Sinterklaas is nog niet in het land. Komt dus allen.

Tenslotte de man van de wedstrijd is dit keer niet moeilijk. Dat wordt Menno dor zijn Godenoptreden van afgelopen week. Op die man staat geen maat. Scheidsrechter Van de Velde voelde de wedstrijd perfect aan en strooide niet met gele kaarten.

—————————————————————————-

Het fotoverslag is gemaakt door Wim Brouwer en Piet Kluijfhout.
Klik op onderstaande foto om het hele album te kunnen bekijken.

Doelpunten

  1. Menno