De Meeuwen 1 3 - 2 (3 - 1) Luctor Heinkenszand 1

De Meeuwen 1 – Luctor Heinkenszand 1 Zoutelande, 22 mei 2024

Meeuwen won verdiend

Resumé

De Meeuwen won verdiend op basis van het vertoonde veldspel in het begin van de eerste helft. Luctor was eerst niet bij de les, speelde gehaast en onzuiver en verzuimde te laten zien waar deze voetbalmachine toe in staat is. Niet onlogisch ook, want zo vaak kun je in je voetballeven geen kampioen worden. Ongetwijfeld levert dat ´kampioensstress´ op. Dat deerde De Meeuwen niet. De ploeg deed zijn eigen ding en dat was aanvallen wanneer het kon. De Meeuwen was de eerste fase van de eerste helft zeer op dreef en dwarrelde als een wervelwind door de linies van Luctor. Met mooie snelle aanvallen over diverse schijven zette het Luctor onder druk. Daarom een verdiende overwinning. De Meeuwen maakte in de eerste helft het verschil, dat Luctor in het restant van de eerste en de gehele tweede helft niet kon wegpoetsen.

Foto’s van de wedstrijd gemaakt door Piet Kluijfhout:

Goed spel met doelpunten

Voor De Meeuwen scoorde Gino in de 12e minuut met een mooie kopbal na een mooi aangesneden voorzet van Marc vanaf de rechterflank. Maas verdubbelde in de 31ste minuut de stand (2-0) door een fraaie lob over de keeper. Ook Jordan kreeg een goede kans met zijn linker. De bal zeilde net over de goal. De Meeuwenfanatici konden voor rust nog een keer opveren. Ook De Meeuwen kreeg een penalty mee, omdat een Luctor-speler in het strafschopgebied in een duel de bal opzichtig met de hand beroerde. Maas wist hiermee wel raad en verschalkte de keeper (3-1). Met die stand gingen de ploegen de rust in. Wat een geweldige mooie en leuke eerste helft!

Met één man minder door

De wedstrijd kantelde toen Marc er rond de 30ste minuut met rood af moest. Zijn tweede gele kaart in een tijdsbestek van 10 minuten. Na eerst zijn tegenstander getorpedeerd te hebben waarvoor hij geel kreeg (kwam daarmee goed weg, want de overtreding zat tegen het rode randje aan). Iets later pakte hij voor de tweede maal geel, toen hij een zekere goal voorkwam door tegen de voetbalregels in de bal te keren met de arm. Tweemaal geel is rood, dus die kleur kwam voor hem uit de borstzak van de scheidsrechter. Berry Olierhoek voltrok alsnog het vonnis en schoot de penalty in de 36ste minuut, onbereikbaar voor Jesse, binnen (2-1).

Hoogspanning voor het Meeuwendoel

De Meeuwen moest terug en het publiek zag, vooral in de tweede helft, een andere wedstrijd. De eerste helft was al een behoorlijke fysieke aanslag geweest voor aanvallers en middenvelders. Er werden er in de loop van de tweede helft al een paar moe. Luctor rook zijn kans om met een man meer de achterstand ongedaan te maken. De Meeuwen verdedigde sterk met 10 man op eigen helft en liet Luctor het spel maken. Aanval na aanval rolde naar het Meeuwendoel. Meeuwen kwam met steeds meer man op de eigen helft te spelen. Middenvelders en aanvallers moesten aan de bak om veel vuile meters te maken. Luctor schoof een aantal mensen door, maar hield een verdedigend blok van drie veldspelers. Een tegendoelpunt van Menno, en later Pim, konden ze niet gebruiken. De tweede helft was eenrichtingsverkeer en meer spannend dan goed. Fijn voor De Meeuwen dat er weinig creativiteit en variatie in het aanvalspatroon van Luctor zat. Hoge ballen voor het doel, waar Jesse en de ‘jonkies’ heersten in de lucht. Tot schoten van buiten de 16 kwam het nauwelijks, ook al omdat de Meeuwtjes kort op de bal verdedigde. Luctor zag geen kans de, met ‘cement’ opgetrokken, Meeuwenstelling te slechten. Altijd zat er wel een Meeuwen-been, hoofd of knie tussen, die een kansrijke mogelijkheid voorkwam. En anders was er de zeer betrouwbare Meeuwenkeeper, die heerste in zijn doelgebied. Luctor Heinkenszand kwam in de tweede helft zeker tot 70 procent balbezit, maar bleef onmachtig om de Meeuwenverdediging uit elkaar te rijten. Daardoor bleef De Meeuwen relatief gemakkelijk op de been. Drie minuten voor het einde moest De Meeuwen nog een tegendoelpunt incasseren (3-2). De overwinning kwam niet meer in gevaar.
Het bleef nog lang gezellig in de Meeuwenkantine met hulp van Woodworks.

Goede scheidsrechter met een voetbalverleden

Na vijf minuten extra (tijdrekken Meeuwen), floot de goed leidende scheidsrechter, Koevermans voor het einde. Hij liet lekker doorspelen, floot niet pietluttig en loste situaties prima op met een grapje en een duimpje omhoog. Moeten wij die man kennen? De ouderen ons onder zeker.

Danny Koevermans:

ex-profvoetballer (en sinds een jaar scheidsrechter) van: Sparta Rotterdam, AZ, PSV, Toronto FC (Canada) en FC Utrecht. Tevens ex-Oranje-international. 13 Jaar profvoetbal met 154 goals in 286 wedstrijden. Vier interlands met 1 doelpunt en winnaar van de Johan Cruijffschaal in 2008. Nu assistent bij PSV. Het zegt veel over de man, dat hij voor zijn lol wedstrijdjes bij de amateurs fluit.  Duimpje omhoog voor Danny Koevermans.

Nabrander

Kennen jullie die mop van de kratten bier die RCS beloofd had als De Meeuwen zou winnen van Luctor Heinkenszand? Nou, die kwamen niet! Wel gezocht, maar niet gevonden. Misschien dat het verlies van RCS zelf (3-1 tegen SSV ’65) hier iets mee te maken had? Sneu toch?
De messen’ worden geslepen voor de wedstrijd van volgende week zaterdag uit tegen RCS.

ZIJN JULLIE DAN OOK ALLEMAAL WEER VAN DE PARTIJ?

Doelpunten

1. Maas