V.V. DE MEEUWEN
De Meeuwen 1 4 - 3 (0 - 1) VV Haastrecht 1
Na verlenging: 4 - 3
Datum: Zaterdag, 01 juni 2024
Aanvang: 14:30
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 1 – Haastrecht 1 Zoutelande, 3 juni 2024

Wedstrijd in de tweede ronde nacompetitie voor promotie naar 2e klasse KNVB

Een wedstrijd met alles er op en aan!

De ploegen zorgden voor een attractieve wedstrijd. Het was de wedstrijd van de (geslaagde) lobjes en de vele gemiste kansen, die het publiek voorgeschoteld kreeg. Een wedstrijd met alle ingrediënten die voetbal aangenaam maken om naar te kijken: spanning voor de doelen, zes doelpunten, een kansen-Walhalla (ballen tegen de paal en tegen/op de lat), ‘gedoe’ in het veld, een resolute scheidsrechter (dhr. Van Helden)met overwicht, en als bonus een verlenging van 2 x 15 minuten om tot een winnaar te komen. Een wedstrijd ook met aantrekkelijk combinatievoetbal. Maar de belangrijkste ingrediënt: twee gedreven ploegen die wilden voetballen en de overwinning wilden binnenslepen. De plek in de  volgende (derde) ronde van de nacompetitie was doelstelling. Haastrecht was voetballend zeker zo goed als de thuisclub, maar niettemin ging Meeuwen er met de winst vandoor. Meeuwen sleepte de overwinning binnen op basis van een goede tweede helft en een sterke verlenging (2 x 15 minuten), waarin Haastrecht wel kansen kreeg, maar die niet benutte. Meeuwen won uiteindelijk het duel met 4 -2. Met of zonder het windvoordeel die Meeuwen kennelijk voordeel opgeleverd zou hebben (zie bijdrage Omroep Zeeland).

Een lastige eerste helft

We begonnen met een feestelijke opening door de jeugd, die vuurwerk van de kleur ‘groen´ liet zien en we hoorden wat knallen.’ Meeuwen was er door geïnspireerd, want vanaf de aftrap schoot de ploeg voortvarend uit het startblok. Menno had al snel na de aftrap een scoringskans maar stuitte op de keeper. Tweede minuut een bal op de Haastrecht-lat. Rond minuut 11 een gevaarlijk schot van Haastrecht, dat Jesse onschadelijk maakte. Ook Marc kwam gevaarlijk door, maar kon met links niet doeltreffend afronden. De keeper lag er voor! Haastrecht was, behalve de eerste 10 – 15 minuten van de wedstrijd, de beter voetballende ploeg in de eerste helft. Met goed combinatievoetbal, veel beweging en snelle/handige voorhoedespelers, die gemakkelijk een man uitspeelden. Jesse had een geweldige parade op een inzet, die tweemaal via de lat achter liep. Marc stuitte in minuut 27 opnieuw op de keeper. Jesse behoedde de ploeg in deze fase voor een grotere achterstand. Hij had deze middag zo af en toe de hulp van een ‘Engeltje’ op de lat. Een mistrap van Jesse leidde tot een kans voor Haastrecht, maar die werd wild over het doel geschoten. Ook Meeuwen kregen mogelijkheden: Milan en Menno testten de keeper, die de ballen met moeite uit zijn doel hield. Robin zag zijn doelpunt afgekeurd. Vlak voor de rust viel er een tegendoelpunt. Milan (kreeg geel) was te laat en stuitte zijn tegenstander onreglementair in het strafschopgebied. De penalty werd onberispelijk binnengetrapt door Haastrecht (0-1) en dat was ook de ruststand.

De wedstrijd kantelde

Nino kwam er in voor Nout. Na rust ging Haastrecht door waar het mee was geëindigd. Druk zetten op het Meeuwendoel. Jesse voorkomt de 0-2 met een prima save. In de tussentijd kon Meeuwen wat terugdoen. Uit een vrije trap van Delano schoot Robin naast het doel. In de 60ste minuut kwam Haastrecht op 0-2 door een klutsbal waar de Meeuwenverdediging geen voet meer tegen kreeg. De geldigheid van de treffer werd overigens betwist (al dan niet buitenspel en/of hands) maar werd door de scheidsrechter geteld!

Voor Meeuwen was deze stand een wake-up call, want uitschakeling was nu toch een scenario waarmee echt rekening te houden viel. Maar, de ruggen werden gerecht en de schoenveters nog eens goed vastgemaakt. Vanaf de zijkant kwam een aangepast strijdplan en er werd gewisseld. De intensiteit van de wedstrijd was fysiek te voelen.

Sem kwam er in voor Marc en in de 75ste minuut loste Pim Teun af. Wessel en Wouter kwamen er later in. Meeuwen kwam met hernieuwd elan weer aan aanvallen toe. Dat leidde tot een schot van Sem (net over) en een kansrijke kopbal van Menno, die naast ging. Ook Haastrecht kwam nog voor de goal en testte de paal van Meeuwen!

Haastrecht verloor langzamerhand het initiatief en daarmee de duels, moest terug op eigen helft en werd nerveus in de opbouw. Dat bleek de ommekeer in de wedstrijd te zijn.

Meeuwen komt op gelijke hoogte

Meeuwen rechtte de rug en kwam op wilskracht met veel mensen voor het doel van Haastrecht. Werd daar gevaarlijk en bekroonde het restant van de tweede helft met twee doelpunten. De 1-2 was een beauty van Menno, die een afvallende bal voor de voeten kreeg en die in één beweging magistraal over de keeper lobde, die de bal hoog in het doel zag binnenvallen. Haastrecht schoot daarna bij een snelle uitval nog op de paal. De gelijkmaker werd gescoord door Pim (2-2) in de 85ste minuut. Hij lobde de bal fraai over de uitgekomen keeper. Zodoende dwong Meeuwen in extremis de verlenging af.

Beslissing via verlenging, dus geen strafschoppen

In die verlenging (2 x 15 minuten) zag het publiek een spannend en meeslepend voetbalgevecht, waarin Meeuwen meer balbezit had. Beide ploegen kregen kansen om te scoren. Meeuwen deed dat beter dan Haastrecht! Het derde doelpunt kwam in de 95ste minuut tot stand (3-2) door een halve ingreep van  keeper Groenendijk, die een hoge bal van Menno vanaf de zijkant nog net met de hand kon beroeren. (On)gelukkigerwijs kwam die tegen de schouder van zijn verdediger en eindigde in het doel. Daar hoefde de meegelopen Nino niets meer aan te doen. Het Meeuwenpubliek was in extase. De beslissing kwam via opnieuw Pim die de 4-2 scoorde nadat de uitgekomen keeper de bal tegen hem aanschoot. Pim liep door en kon de bal daarna binnenschieten voordat de verdedigers kans hadden het schot te blokken. Drie minuten voor tijd scoorde Haastrecht de aansluitingstreffer (4-3) via een fraaie lob over Jesse.

Resumerend: Meeuwen had veerkracht, benutte de kansen die het kreeg, leek conditioneel sterker maar had ook het geluk aan zijn kant (bij het derde doelpunt). Daarom gaat Meeuwen door naar de derde ronde. Daarin wacht volgende week zaterdag, 8 juni in Zoutelande, tegenstander DBGC uit Oude-Tonge. Meer info over deze wedstrijd in de voorbeschouwing op deze wedstrijd die in de loop van deze week verschijnt.

Trugkieke of trugleze

De wedstrijd teruglezen of terugkijken, hiervoor de volgende links:

PZC (tekst)

Omroep Zeeland (video)

De foto’s gemaakt door Piet Kluijfhoutklik op de foto


 Tot zaterdag!


Doelpunten