V.V. DE MEEUWEN
De Meeuwen 1 0 - 1 (0 - 0) DBGC 1
Na verlenging: 0 - 1
Datum: Zaterdag, 08 juni 2024
Aanvang: 14:30
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 1 – DBGC 1 Zoutelande, 11 juni 2024

Einde seizoen 2023-2024
Het seizoen zit er op voor Meeuwen. Eigenlijk stopt het een wedstrijd te vroeg. De ploeg kon helaas niet voor een nieuwe stunt zorgen tegen de tweedeklasser DBGC uit Oude-Tonge. Van de flair die de ploeg de afgelopen weken toonde, was zaterdagmiddag weinig te zien. Was de druk te groot geworden of was er sprake van vermoeidheid na een lang seizoen? Wie zal het zeggen. Feit was dat het er deze middag gewoon niet inzat. De Meeuwen moest zijn meerdere erkennen in de blauw-witten, DBGC. De sterkere en beter voetballende ploeg die het meeste balbezit had en een beter positiespel op de mat legde. Toch sleepte De Meeuwen er op wilskracht een verlenging uit,dankzij een uitblinkende verdediging (met sterk keeperswerk van Jesse, een ervaren rot (Vincenzo) en drie jonge gasten  (Nout, Milan en Sven) van onder de 20 ). De 0-1 viel in de eerste helft van de verlenging. Aan het einde van die verlenging veerde De Meeuwen op, maar kreeg de achterstand niet weggepoetst.

Het bleef helaas 0-1 en daarmee komt Meeuwen komend seizoen gewoon weer uit in de vertrouwde derde klas. Dat is niet erg! Veel trouwe supporters genoten van de prestaties van de ploeg. Zowel uit en thuis volgden vele supporters uit Zoutelande en omstreken, de verrichtingen van het elftal op de zaterdagmiddag.

Een seizoen om in te lijsten

Meeuwen deed dit seizoen aan klantenbinding. Tweede worden in de competitie, na winst op koploper Luctor Heinkenszand en de voormalige nummer 2 RCS, dat zaterdag de (derde) ronde van de nacompetitie evenmin overleefde.
Meeuwen won zowel de eerste als de derde periode. 18 Wedstrijden gewonnen, 5 verloren en 3 gelijke spelen. 57 Doelpunten voor en (maar!) 21 tegen. Winst op Haastrecht (4-3) in de 2e ronde van de nacompetitie. Prima prestaties met vaak aantrekkelijk en aanvallend voetbal.

Eerste helft zonder doelpunten

De eerste helft was er niet veel te genieten voor de Meeuwenfans. Meeuwen kwam niet in zijn spel. DBGC liet Meeuwen niet voetballen door geen ruimte weg te geven en kort te dekken. Daarbij kwam dat Meeuwen niet secuur speelde. Er was veel balverlies waardoor de ploeg steeds weer terug moest om opnieuw te kunnen opbouwen. De kansen voor Meeuwen waren op de vingers van één hand te tellen. DBGC deed dat beter, maar de Meeuwenverdediging stond ‘als een huis’. Het meeste gevaar kwam van schoten van afstand. Daar wist Jesse wel raad mee; hij tikte er een aantal over of naast de goal.

Aan het einde van de 1e helft kwam Meeuwen meer toe aan het spelen op de helft van DBGC, maar overtuigend was het niet. DBGC werd dat wel, met harde afstandsschoten van de krulle(n)bollen van de tegenpartij (de gebroeders Mackloet). Zij zagen hun poeiers respectievelijk overgetikt door Jesse en uiteen zien spatten op de lat. In deze fase kroop Meeuwen door het oog van de naald. Ondanks de tegenwind was DBGC de bovenliggende partij en speelde zich gemakkelijk onder de druk uit. Vlak voor tijd een uitgelezen kans voor DBGC, die het publiek al telde! Echter, de voet van Jesse deed ook mee en stond het doelpunt in de weg. Meeuwen kon er te weinig tegenover zetten. Behalve een doelpoging van Menno uit het niets (waar hij patent op heeft!), en waarmee hij de keeper bijna verraste (de bal stuitte net naast de verkeerde kant van de paal). De rust breekt aan met de brilstand (0-0).

 

De tweede helft een kopie van de eerste helft

In de tweede helft start Nino voor Marc, die een lastige eerste helft had (en geblesseerd?). DBGC krijgt een aantal dotten van kansen maar verzilvert ze niet. Ook Menno was dicht bij een doelpunt, maar kon net niet bij de voorzet van Nino. Rond minuut 70 weer cruciale reddingen van Jesse, onder andere op een inzet van Jeroen Sep. Hij houdt zijn doel in de reguliere tijd met ‘kunst- en vliegwerk’ schoon. In de 75ste minuut komt Pim voor Nout. Teun gaat rechtsback spelen en Maas schuift door naar het middenveld.

Desondanks krijgt DBGC nog twee goede mogelijkheden om te scoren. Maar het balletje wil er maar niet in. Meeuwen verdedigt en doet dat bekwaam. Jesse duikelt tenslotte nog een linke vrije trap vanaf de 16 uit zijn doel. Ondanks de vele kansen en de continue druk die DBGC gaf, leverde de reguliere speeltijd geen doelpunten op. Daarom wordt er verlengd met 2 x 15 minuten.

Een spannende verlenging

Meeuwen komt het best uit de startblokken. De eerste mogelijkheid is er voor Delano, die rechts van de goal doorkomt. Zijn schot wordt echter geblokkeerd. In minuut 13 valt dan toch de 0-1 voor DBGC. Thijs Tromp was de maker. Hij scoort uit een (niet goed verdedigde) corner en laat met een intikkertje Jesse kansloos.

Meeuwen laat het er in de eerste verlenging niet bij zitten en komt (met steun van het jeugdige publiek) nog dichtbij de gelijkmaker. Vier achtereenvolgende corners, die prima door Delano in het doelgebied worden gepompt, leveren gevaar op maar niet de gelijkmaker. Daar is Robin in de laatste minuut van de speeltijd heel kort bij. Helaas heeft de keeper van DBGC een prima reflex op zijn kopbal.

In het tweede part van de verlenging werd er niet meer gescoord. De meeste spelers zaten er na 105 minuten speeltijd door. Door de vele (spelers)wisselingen en de blessurebehandelingen (kramp), ging de wedstrijd als de spreekwoordelijke nachtkaars uit! Het bleef 0-1 en daarmee was Meeuwen uitgeschakeld.

Scheidsrechter Vink floot een perfecte wedstrijd. Hij had overwicht, paste waar het kon de voordeelregel toe, was niet pietluttig en hield dus de kaarten op zak.

Overige wissels aan Meeuwenkant:
Sem voor Nino (93)
Vincent voor Teun (112)

DBGC de terechte winnaar.

Het was geen schande om van DBGC te verliezen. De ploeg is geroutineerd en spelen al jaren samen. De ploeg voetbalt verzorgd, vanuit een gesloten verdediging. Vooral de as van het team is sterk en goed op elkaar ingespeeld. En beschikt over afmakers. DBGC gaat zaterdag 15 juni proberen tweedeklasser te blijven. We wensen de ploeg veel succes in de finalewedstrijd tegen MOC uit Bergen op Zoom.

Bedankt!
Spelers, trainers en begeleiding bedankt! We hebben van jullie genoten! En we zien elkaar bij de start van het seizoen 2023-2024, waarin de ploeg zeker (weer) zal proberen de prestaties van dit seizoen te evenaren. Jonge spelers ontwikkel(d)en zich dit seizoen stormachtig door op een goed niveau te trainen en te voetballen, onder deskundige leiding. Dat is een continue proces!

Terugkijken kan nog, Piet maakte een mooie reportage