V.V. DE MEEUWEN

Bekerwedstrijd Meeuwen 3 – 4 Zoutelande, 14 september 2023

Dinsdag 5 september stond er een uitwedstrijd voor de beker op de planning voor de combinatie van Meeuwen 3 en 4. Door het wat vroege tijdstip moesten vele werktijgers helaas afzeggen en kon er geen elftal op de been worden gebracht. De wedstrijd werd een weekje later gespeeld, dit keer ook een uurtje later in de hoop dat we deze keer wel konden verschijnen met ons sterrenelftal.

Zo gezegd zo gedaan, de mannen hadden er zin in en verschenen in grote getalen om te verzamelen op D’n Hooghe Hilt. Een leger grote zwarte auto’s werd voor het complex op de stoep geknald, het leek alsof Kim Jong-Un zijn bezoek in Rusland had afgezegd voor een avondje Zoutelande.

Vroege voorsprong
Aangekomen op Sportpark Irislaan kregen wij te horen dat deze topper werd gespeeld op het toch wel wat magische eerste veld. Onder die vier hoeders van de stad van lichtmasten, werden de jongeren onder ons toch enigszins wat nerveus …. gelukkig was daar aanvoerder Eddy om ze bij de hand te nemen. De eerste fase vol op de aanval en met flinke druk op de verdediging, zo was het plan. Onze mannen hadden er zin in en vlogen uit de startblokken. Zo kwam er in de derde minuut een panklare voorzet voor Wouter, die hem zonder twijfel tegen de touwen kon rammen. Daar was de gewenste vroege voorsprong!

De wedstrijd vloog in de openingsfase alle kanten op, Meeuwen domineerde maar Vlissingen kwam er regelmatig goed uit met een gevaarlijke counter. Na flitsende aanvallen via onze buitenspelers en de directe ballen op onze superspits Martijn stonden we binnen no time 3-0 voor. Vlissingen deed wat terug met 3-1 en daarna direct een penalty tegen. Jur vond het namelijk weer eens nodig om iemand compleet neer te maaien. Stijn strekte zich volledig en kon de 3-2 voorkomen. 

Vliegensvlugge buiten
Vlissingen had het lastig met onze vliegensvlugge buitenspelers. Zo kregen Ruben en Nino de nodige vliegende tackles te verduren, maar konden daar aan ontsnappen, althans zo leek het. Ruben kreeg, niet veel later, een ware aanslag op zijn enkels en moest de wedstrijd staken. Gelukkig zat de bank ramvol met de nodige getalenteerde spelers.

En toen was er licht
Overigens speelde we de eerste helft met maar drie werkende lichtmasten, net onderhoud aan gehad en dat soort smoesjes. Dit zorgde ervoor dat het in de rust toch wel donker was in dat ene hoekje. De trainer was hierdoor genoodzaakt om de enige aanwezige elektricien tijdelijk te wisselen, Jur had zijn hoogtevrees overwonnen en binnen no time had hij het probleempje boven in de mast opgelost, waardoor we de tweede helft gewoon konden voortzetten.

Ruime voorsprong
Martin hamerde erop om lekker te blijven voetballen en vooral heel te blijven. En zo liepen we in de tweede helft uit tot een 8-1 voorsprong. Een opmerkelijk moment in deze wedstrijd, vol met harde overtredingen, was dat er maar één gele kaart was gevallen. Het kan niet anders dat Jur deze in de slotfase nog achter zijn naam kreeg. Een heleboel doelpunten dus waarvan Sammy 2x, Wouter 2x, Nino 1x, Jur ook 1tje en niet te vergeten de topspits Martijn 2x. Laatstgenoemde is door de stadionspeaker ook uitgeroepen tot Man Of The Match, van harte!

Aanstaande zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de beker op de planning. Voor de verandering weer uit naar Vlissingen, ditmaal tegen GPC waar onze good old ‘Wollum’ een denderend verslag van zal maken voor u.