• Verslag 2e ronde mixtoernooi

26 nov 2020
  • Zaterdag 14 november stond ronde 2 van het toernooi op het programma. Op veld 1 speelde FC bal op het Dak tegen FC Biggekerke en omstreken. Voor de ploeg uit Biggekerke en omstreken was dit de openingswedstijd waar reikhalzend naar uitgekeken werd. Door de omstandigheden moet er nog steeds zonder publiek gespeeld worden. Normaliter komen er op dit affiche circa 2000 man op af. Voor het tandem Robert/Patrick was het de vraag hoe de ploeg zou reageren op het onverwachtse verlies van vorige week. Met een klein zonnetje en een strakke wind over het veld werd er afgetrapt. In de openingsfase taste de ploegen wat af maar na circa 10 minuten kwam de wedstrijd lekker los. Via een mooie combinatie wist FC Bal op het Dak de 1-0 op het scorebord te zetten. Met de rust stond er een mooie 2-0 voorsprong op het scorebord. Wat er in de rust aan de zijde van Biggekerke en omstreken is gebeurd is nog steeds een groot vraagteken. Was het onderschatting, de tactiek van trainer Erik, of had trainer Robert voor wat powerfood gezorgd in de rust? In ieder geval stapte FC Bal op het Dak met een 9-1 overwinning van het veld.

Op veld 2 werd de kraker tussen FC de Kampioenen en Girls United gespeeld. Dit was sowieso een bijzondere wedstrijd want Girls United staat onder leiding van Ellis de Visser en bij FC De Kampioenen zwaait Wesley de Visser de scepter. Tevens speelt zoonlief Milo bij FC de Kampioenen. Verder was het ook een ontmoeting tussen broer en zus ten Brink. Met knikkende knieën gingen de spelers van FC De Kampioenen het veld op want Girls United had de vorige wedstrijd indrukwekkend gewonnen met een gezonde dosis GIRLPOWER. De eerste minuten waren duidelijk voor Girls United maar FC de Kampioenen gaf achterin geen krimp. Met de gebroeders Elvé achterin en Rob de slager op de goal overleefden ze de eerste aanvalsgolven van Girls United. De aanvalsplannen van Megan, Romi en Amber werden vroegtijdig in de kiem gesmoord. Ook het dameskanon Esmee kon van afstand niet succesvol uithalen. Terwijl Girls United met krachten smeet was het FC de Kampioenen wat met een vlijmscherpe counter de 1-0 op het scorebord zette. Met de vele positiewisselingen wisten de Girls zich geen raad en met de rust stond het dan ook 5-1 voor FC De kampioenen. Het leek erop dat trainer Wesley de tactiek van Girls United vooraf wist? In de tweede helft kwam FC De Kampioenen niet meer in gevaar en de eindstand eindigde uiteindelijk in 9-5 in het voordeel van FC De Kampioenen. Wesley De Visser keek tevreden terug op de wedstrijd en ook zoon Milo wist te scoren tegen zijn moeder. Wat beide heren waarschijnlijk niet wisten is dat ze zaterdagavond in het vakantiehuis konden slapen.

Volgende week staat ronde 3 op het programma. Ook dit levert weer enkele mooie affiches op. FC Biggekerke en omstreken neemt het wederom op tegen FC Bal op Dak en zal zich willen revancheren van het debacle van deze week. FC De Kampioenen mag het tegen All Stars opnemen die op zoek gaan naar hun eerste punten. Het belooft weer een mooie zaterdag te worden met veel voetbalplezier.

Thuissupport kunnen alles volgen via: https://www.tournify.nl/live/meeuwen20-21

Stand na de 2e penalty ronde:

1.

Rob (JO10) (FC De Kampioenen)

2.

Willem (JO9) (FC Bal op het dak)

3.

Sven (JO10) (FC De Kampioenen)

4.

Lucas (JO9) (FC De Kampioenen)

5.

Kyano (JO11) (FC Bal op het dak)

6.

Fenna (JO11) (Girls United)

7.

Siem (JO9) (All Stars)

8.

Bram (JO10) (FC Bal op het dak)

9.

Amber (JO11) (Girls United)

10.

Frederique (JO11) (Girls United)

11.

Adrie (JO11) (FC Biggekerke e.o.)

12.

Milo (JO8) (FC De Kampioenen)

13.

Megan (JO10) (Girls United)

14.

Willem (JO10) (FC Biggekerke e.o.)

15.

Riko (JO9) (FC Biggekerke e.o.)

16.

Djevi (J08) (All Stars)

17.

Ralph (JO11) (FC Bal op het dak)

18.

Niels (JO10) (FC Bal op het dak)

19.

Lucas (JO10) (FC De Kampioenen)

20.

Guus (JO10) (FC De Kampioenen)

21.

Daniel JO10) (FC Biggekerke e.o.)

22.

Thijs (JO9) (All Stars)

23.

Krijn (JO10) (FC Biggekerke e.o.)

24.

Job (JO8) (FC De Kampioenen)

25.

Rick (JO9) (FC Biggekerke e.o.)

26.

Esmee (JO11) (Girls United)

27.

Dinand (JO11) (All Stars)

28.

Tijs (JO10) (All Stars)

29.

Jeremy (JO8) (All Stars)

30.

Blaydee (JO9) (FC Biggekerke e.o.)

31.

Twan (JO9) (All Stars)

32.

Ruben (JO9) (FC Bal op het dak)

33.

Kiki (JO10) (Girls United)

34.

Arthur (JO11) (FC Biggekerke e.o.)

35.

Lieve (JO10) (Girls United)

36.

Tibbe (JO10) (FC Bal op het dak)