• Verslag 1e ronde mixtoernooi

23 nov 2020
  • Door de huidige omstandigheden wordt er voorlopig niet meer in competitieverband gespeeld maar mogen de jonge voetbaltalenten nog wel onderling wedstrijden spelen. Zo is het idee ontstaan om voor de JO9/10/11 een mixtoernooi op te zetten. In totaal strijden er 5 teams voor de eeuwige roem.

1. FC de Kampioenen                             trainers: Wesley & Maurice
    2. Girls United                                       trainers: Ellis & Femke
    3. FC Biggekerke en omstreken               trainer: Erik
    4. All Stars                                            trainers: Rob & Albert
    5. FC Bal op het Dak                              trainers: Patrick en Robert

Zaterdag 7 november ging het prestigieuze mixtoernooi van V.V. de Meeuwen van start. De eerste speelronde gaf gelijk een mooi affiche. Girls United opende thuis tegen All Stars. Dit leverde gelijk een familiestrijd op in huize Goedman (Fenna versus Thijs) en Van Leeuwen (Megan versus Djevi). Al vrij snel zorgde Girls United voor de openingstreffer. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen en er werd uiteindelijk met 8-5 gewonnen. Grote aderlating voor All Stars was het uitvallen van Tijs de Wit na een ongelukkige botsing. Na afloop waren de trainers Femke/Ellis zeer te spreken over de inzet en het getoonde spel van hun ploeg. In een eerste reactie lieten ze weten dat ze voorafgaand aan de wedstrijd in trainingskamp waren geweest en hoge ogen willen gooien op dit toernooi.

Trainers Rob/Albert waren teleurgesteld in het resultaat. Rob: “na 10 minuten kon onze tactiek door het uitvallen van Tijs al in de prullenbak. All Stars heeft voorafgaand aan het toernooi de selectie flink versterkt en de verwachtingen zijn groot. Na het teleurstellende resultaat staan de posities van de technische staf al ter discussie. In de wandelgangen gaan de namen van Mark van Bommel of Louis van Gaal al rond.

Op het andere veld speelde FC Bal op het dak de openingswedstrijd tegen FC De Kampioenen. De wedstrijd ging lang gelijk op maar na een mooie combinatie over veel schijven wist het team van Wesley/Maurice de voorsprong te pakken 0-1. Net voor rust bouwde ze de voorsprong nog uit naar 0-2. In de rust voerde het tandem Robert/Patrick wat tactische wijziging door en dit leek te helpen.  Via een vlijmscherpe counter werd de aansluitingstreffer gescoord 1-2. Het was echter FC De Kampioenen die daarna gelijk toesloegen door de 1-3 te scoren. De spirit was een beetje uit de ploeg van Patrick/Robert en waardoor FC De Kampioenen verder konden uitlopen naar een 3-5 overwinning.

Volgende week staat ronde 2 op het programma. Ook dit levert weer enkele mooie affiches op. FC De Kampioenen mag het tegen Girls United opnemen. Beide teams wisten hun eerste wedstrijd te winnen. FC Bal op het Dak zal zich willen revancheren tegen FC Biggekerke en omstreken die hun eerste wedstrijd spelen in het toernooi.

Thuissupport kunnen alles volgen via: https://www.tournify.nl/live/meeuwen20-21

Stand na de eerste penalty ronde:

1.

Kyano (JO11) (FC Bal op het dak)

2.

Rob (JO10) (FC De Kampioenen)

3.

Siem (JO9) (All Stars)

4.

Amber (JO11) (Girls United)

5.

Frederique (JO11) (Girls United)

6.

Megan (JO10) (Girls United)

7.

Willem (JO9) (FC Bal op het dak)

8.

Sven (JO10) (FC De Kampioenen)

9.

Djevi (J08) (All Stars)

10.

Niels (JO10) (FC Bal op het dak)

11.

Lucas (JO10) (FC De Kampioenen)

12.

Lucas (JO9) (FC De Kampioenen)

13.

Guus (JO10) (FC De Kampioenen)

14.

Daniel JO10) (FC Biggekerke e.o.)

15.

Thijs (JO9) (All Stars)

16.

Krijn (JO10) (FC Biggekerke e.o.)

17.

Job (JO8) (FC De Kampioenen)

18.

Rick (JO9) (FC Biggekerke e.o.)

19.

Fenna (JO11) (Girls United)

20.

Esmee (JO11) (Girls United)

21.

Dinand (JO11) (All Stars)

22.

Bram (JO10) (FC Bal op het dak)

23.

Tijs (JO10) (All Stars)

24.

Adrie (JO11) (FC Biggekerke e.o.)

25.

Milo (JO8) (FC De Kampioenen)

26.

Jeremy (JO8) (All Stars)

27.

Willem (JO10) (FC Biggekerke e.o.)

28.

Blaydee (JO9) (FC Biggekerke e.o.)

29.

Riko (JO9) (FC Biggekerke e.o.)

30.

Twan (JO9) (All Stars)

31.

Ruben (JO9) (FC Bal op het dak)

32.

Kiki (JO10) (Girls United)

33.

Arthur (JO11) (FC Biggekerke e.o.)

34.

Lieve (JO10) (Girls United)

35.

Tibbe (JO10) (FC Bal op het dak)