V.V. DE MEEUWEN

Categorieën

Zoeken

Zoutelande, 16 januari 2023

Nieuwjaarsborrel 2023

Van de voorzitter:

Het is even geleden dat we een nieuwjaarsreceptie hebben gehouden, maar dit jaar mag het weer. Allereerst wens ik iedereen, namens het bestuur, een gelukkig, gezond en sportief 2023 toe. Ik ben blij dat we weer samen een hapje en drankje kunnen nuttigen.

Terugkijkend op 2022
mogen we blij zijn dat we met een aangepaste competitie het seizoen hebben kunnen uitspelen.
Ook waren we blij dat Genaro in Arnemuiden ons definitief veilig schoot in de 2e klas. Ook Meeuwen 2, 3 en 4 konden zich handhaven. Er waren prima prestaties bij de dames, maar zij kampten vaak met een tekort aan speelsters. Om die reden is het 7-tal van Dames 2 terug getrokken.

Verder  waren er weer de nodige activiteiten, waaronder een darttoernooi en een kaartmiddag met veel gezelligheid. De bazar was goed georganiseerd met mooie prijzen en een prima catering. Ik wil de mensen van De Babbel en de Zeeuwse Riviera daar een compliment voor geven. Ook is een pluim voor de organisatie hier op zijn plaats.

Nog een compliment gaat naar Andre Cijvat. Hij heeft 75 jaar VV De Meeuwen keurig samengevat met tekst en foto’s. Je kunt dit terugzien op zijn website zoutelandopfoto.nl .

Seizoen 2022/2023
We zijn inmiddels halverwege seizoen 2023, waarin er voor ons vlaggenschip een enorme uitdaging ligt om zich rechtstreeks te handhaven. De afgelopen jaren zijn 33 tot 36 punten nodig geweest om zes ploegen onder je te houden. Ik heb er alle vertrouwen in dat het Meeuwen 1 gaat lukken. De 1e en 2e trainer ook, want Michel en Martin hebben voor een jaar bijgetekend.
Met de rest van de trainers en leiders worden binnenkort gesprekken gevoerd.

Bij Meeuwen 2 gaat bijna alles goed. Ze kunnen niet degraderen, maar een paar puntjes erbij zou niet verkeerd zijn.
Meeuwen 3 staat momenteel in de middenmoot en zullen zich waarschijnlijk gaan handhaven.
Meeuwen 4 moet echt een beetje normaal gaan doen! Als die zo door gaan , zit er zeker promotie in.
De Dames hebben ook weinig problemen en staan momenteel op een mooie 4e plaats.

Ben je door leeftijd, blessures of andere klachten niet meer in staat om in de eerder genoemde teams mee te doen …. Wil je toch graag blijven sporten ….. en houd je van gezelligheid? Kom dan eens kijken op donderdagmorgen bij de mannen van Walking Voetbal. Walking voetbal is een hele mooie manier van sportbeoefening en zeker goed voor lichaam en geest.

Bij de jeugd zijn we dit jaar gestart met een indeling, die tot de herfstvakantie prima verliep. Daarna kregen we te maken met blessures en afmeldingen. Dat gaf problemen. Daarom is er nu een nieuwe indeling tot stand gekomen, waarbij de meeste teams meer spelers ter beschikking hebben.
In het volgende seizoen zal Pieter Roelse als jeugdcoördinator voor de jeugdafdeling aan de slag gaan.

Over het aantal vrijwilligers heeft onze club niets te klagen.
De bezetting in de jeugdcommissie, technische commissie, sponsorcommissie, kantinecommissie, bazarcommissie, activiteitencommissie, jubileumcommissie, materiaalcommissie en maandag-ochtend-ploeg is goed op orde. Ze leveren stuk voor stuk prima werk. Ik bedank iedereen voor de inzet.

In het bestuur
kunnen we nog enkele mensen gebruiken. We zijn onder andere op zoek naar :
– een jeugdvoorzitter,
– iemand voor de communicatie , incl. beheer van de website
– een vervanger voor Marcel Glas op commerciële zaken
én
– een vervanger voor Jan Roelse op voetbalzaken.
Het invullen van de functie van Jan is mijns inziens van groot belang. Het is geen taak, die het huidige bestuur er even bij kan nemen. Het is van belang dat hier een geschikte en capabele vervanger voor komt om deze post op een goede manier in te vullen.

Dus….. wil je dat het groene hart van VV De Meeuwen blijft kloppen en voel je iets voor één van de genoemde functies, schroom niet en kom naar ons toe!

Jubileum
Dit jaar bestaat VV de Meeuwen 75 jaar. Dit jubileum gaan we met tal van activiteiten vieren. Reserveer alvast zaterdag 2 september in je agenda, want dan willen we het jubileumfeest organiseren hier op het complex.
Op vrijdag 2 juni is een familietoernooi gepland.

We willen de organisatie niet alleen aan de jubileumcommissie overlaten, maar iedereen is welkom om mee te denken hoe we het 75-jarig jubileum vorm kunnen geven.
Heb je ideeën voor een activiteit? Meld het bij ons!

De beste wensen
Voor jullie allemaal nogmaals: een gezond en sportief 2023. PROOST !