V.V. DE MEEUWEN

Categorieën

Zoeken

Zoutelande, 3 november 2021

Het Weekend ( 06-11-2021 )

Het weekend van 6 en 7 november 2021 zal in de amateursport vermoedelijk nog lange tijd in de geheugens gegrift blijven van velen.

Niet vanwege de aansprekende wedstrijden, onmogelijk geachte uitslagen of noemenswaardige gebeurtenissen maar vanwege het feit dat het het eerste weekend is sinds het begin van de wereldwijde COVID-19 pandemie dat iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij de (amateur)sport de gevolgen van de overheidsmaatregelen zal gaan merken.

Tot op heden was het nog altijd mogelijk om zonder “coronatoegangsbewijs” (wat de redactie betreft overigens dé kanshebber voor de titel “woord van het jaar”, maar dat terzijde) sport uit te oefenen.

En ook toeschouwers konden zich in de buitenlucht vrij bewegen langs de amateurvoetbalvelden.

Vanaf heden is dat dus allemaal anders, en worden sporters en toeschouwers van 18 jaar en ouder verplicht om een coronatoegangsbewijs te tonen voordat ze een sportpark betreden. Ook als zij geen intentie hebben om een binnenruimte zoals kleedkamer of kantine te gaan bezoeken.

Wij zullen ons als VV de Meeuwen uiteraard zo goed mogelijk aan de door de overheid gestelde maatregelen gaan houden, en gaan er vanuit dat dit ook bij andere verenigingen gaat gebeuren.

Zorg er als speler, leider, toeschouwer etcetera dus voor dat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan en heb je corona-administratie op orde voordat je een sportpark betreedt !

Tot zover de bespreking van de op dit moment belangrijkste hoofdzaak van het leven, op naar de belangrijkste bijzaak voor velen: Het Voetbal.

Meeuwen 1 verloor vorige week in 15 minuten met 0-4 van Oostkapelle/Domburg. De overige 75 minuten en ook de wedstrijden ervoor hebben echter aangetoond dat De Meeuwen wel degelijk recht van spreken heeft in de tweede klasse. De organisatie van het elftal van trainer Michel Leonhart is doorgaans goed op orde en ook met de noodzakelijke inzet is niets mis. Het probleem dit seizoen lijkt te liggen in het maken van doelpunten. Het is aan de trainersstaf en de selectie toevertrouwd om hier in de rest van het seizoen een creatieve en misschien zelfs vooraf nooit doordachte oplossing voor te vinden. Vele volgers zullen aan het begin van het seizoen een eindrangschikking hebben voorspeld die er ongeveer uitziet zoals hij zich op dit moment gevormd heeft, met Oostkapelle/Domburg, Yerseke en VVGZ in de bovenste regionen en Axel, SSV’65 en Arendskerke aan de onderkant. In de brede middenmoot zal geluk

en vorm van de week doorslaggevend zijn en kunnen 2 overwinningen op rij het verschil betekenen tussen een plek net boven de degradatiestreep of een positie in het linkerrijtje. Met die wetenschap in het achterhoofd zal er dus elke week voor ieder punt geknokt moeten worden. Om te beginnen in de uitwedstrijd tegen Walcheren. Zij verloren twee weken geleden zo’n positiebepalende wedstrijd op eigen veld tegen NSVV met 0-2. Vorige week wisten ze eenvoudig hekkensluiter SSV’65 met 5-1 op te rollen in Goes. De aftrap in Vlissingen op sportpark Bonedijke is om 15:00 uur.

In de reserve 1e klasse staat dezelfde wedstrijd op het programma, maar dan in Zoutelande en tussen de 2e elftallen van Meeuwen en Walcheren. Aftrap is overigens op de voor ons vertrouwde tijd van 14.30 uur.

Meeuwen 2 kent tot op heden een moeizaam seizoen met 2 overwinningen, 3 nederlagen en 1 gelijkspel. Dit geldt echter ook voor Walcheren 2 dat met slechts 1 overwinning, 1 gelijkspel en 3 nederlagen ook nog niet op stoom is.

Op basis van de reeds gespeelde wedstrijden lijkt het een duel te worden waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn. Beide elftallen verloren van Heerjansdam (Meeuwen 5-1 uit, Walcheren 0-6 thuis) en wonnen van Groote Lindt (Meeuwen 3-2 thuis, Walcheren 3-2 uit). Meeuwen won thuis met 1-0 van Drechtstreek, terwijl die ploeg thuis met een 3-0 overwinning geen moeite had met Walcheren. Laten we hopen dat het feit dat Meeuwen 2 zijn beide overwinningen in Zoutelande wist te behalen de doorslag geeft voor een driepunter aanstaande zaterdag.

De overige senioren- en damesteams hebben het volgende wedstrijdprogramma:

12:00 Meeuwen 5 – Arnemuiden 5

14.30 Meeuwen 3 – Veere 2

15:00 Zeelandia Middelburg 6 – Meeuwen 4

12:00 Heinenoord VR2 – Meeuwen VR2

14.30 Smerdiek VR1 – Meeuwen VR1

Ook voor de jeugdteams gaat de competitie na een herfstvakantiestop van 2 zaterdag weer beginnen.

Voor de meeste teams geldt dat er wordt begonnen aan een nieuwe competitie op een ander niveau tegen andere tegenstanders.

De KNVB probeert met ingang van dit seizoen het spelplezier voor iedereen te vergroten door na een cyclus van 6 wedstrijden op basis van de behaalde resultaten de competities opnieuw en gelijkwaardiger in te delen.

Dit betekent voor onze jeugdteams dus als het goed is een nieuwe competitie tegen gelijkwaardiger tegenstanders.

We wensen iedereen weer een geweldige voetbal-zaterdag !