V.V. DE MEEUWEN

Categorieën

Zoeken

Zoutelande, 11 mei 2021

Geen regiocup senioren

De KNVB heeft besloten de regiocup (een alternatief voor de afgebroken competities) niet meer te organiseren voor senioren. Voor de jeugd wordt deze mogelijkheid nog open gehouden. We hopen, dat het kabinet op 18 mei met versoepelingen komt, die het mogelijk maken om weer met senioren van alle leeftijden samen te kunnen trainen, zodat we het seizoen in gezamenlijkheid kunnen afsluiten. 

Zie onderstaand artikel uit voetbal.nl van de KNVB:

De KNVB heeft besloten dat de KNVB Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is voor senioren. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi.

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval, kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (Regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het eerdere openingsplan van het kabinet weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) binnenkort naar voren wordt gehaald.  

Jeugd

Kinderen mogen wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij dus geen “optraintijd” nodig hebben, wordt de optie voor KNVB Regiocup voor de jeugd nog wel langer opengehouden.