V.V. DE MEEUWEN

Categorieën

Zoeken

Zoutelande, 19 januari 2024

De winnaars kijken terug

Kerstzaalvoetbaltoernooi 2023: Lukt het dit jaar wel om de beker af te pakken van Poar Neem’n?

Het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi van vv De Meeuwen was weer een geweldige dag. Tien teams verdeeld over twee poules verzamelden zich in de Couburg. Het deelnemersveld bestond uit de volgende teams: Poar Neem’n (de kampioen van vorig jaar), Disco JoJo, Vos Auto, Lost Boys, Kachelpieten, Alalikko, FC Knudde, Eetcafé Royal, De Beloftes en FC Kinderbijslag. Zowel de Beloftes als FC Kinderbijslag maakten dit jaar hun debuut in het toernooi. Hou deze ploegen in de gaten!

Poule A

Poule A bestond uit de ploegen Vos Auto, Poar Neem’n, FC Kinderbijslag, Lost Boys en De Beloftes.

De poule ging gelijk op. Tot in de laatste minuut van de laatste groepswedstrijd bleef het spannend welke teams zich in de top 3 gingen vestigen. Er waren vier kanshebbers. In de laatste minuut van de laatste wedstrijd (Vos Auto tegen FC Kinderbijslag) scoorde Sven Baas een fantastische kopbal. Door een verre uitworp van keeperstalent Damon de Vries plofte de bal zo op de bos haren van Sven. Sven had al lang gezien dat keeper David Wattel ver voor zijn goal stond. Door deze goal eindigde FC Kinderbijslag, tegen alle verwachtingen in, als eerste in de poule. Poar Neem’n eindige op de tweede plaats. Vos Auto met sterspelers als Bikkel en Koen Vader eindigde op de derde plaats in de poule. De Lost Boys behaalden de vierde plek en de ranglijst werd afgesloten door De Beloftes. Voor de JO17-1 spelers van De Beloftes was het vooral een leerzame maar leuke dag. We hopen ze volgend jaar weer terug te zien tijdens het toernooi.

Poule B

Poule B bestond uit Disco JoJo, Alalikko, Kachelpieten, FC Knudde en Eetcafé Royal. Disco JoJo kwam zonder problemen op de eerste plek in de poule. Dit kwam mede dankzij de ervarenheid van hun spelers. Zo bestond dit team o.a. uit de gebroeders Roelse (Pieter en Wollum) en Menno de Nooijer.

De strijd om plek twee in Poule B was erg spannend. Alalikko moest winnen van de Kachelpieten om naar de kruisfinale door te mogen. De wedstrijd zorgde voor veel strijd en spanning tussen beide teams. Uiteindelijk waren het de Kachelpieten die de tweede plaats wisten te bemachtigen door een 3-1 overwinning op Alalikko. De top 3 werd dus volmaakt door de jongens van Alalikko. Plek 4 was voor FC Knudde. Dit team bestond uit sterspelers als Thijs Francke en Tim Koppejan. Hoogtepunt voor dit team was het moment dat Tim zijn evenwicht verloor en de vloer van dichtbij inspecteerde. Verder viel aan dit team op dat Ruben moeite heeft met scoren op een kleiner doel en dat Siep moeite heeft met overspelen. Dit laatste leidde tot grote ergernis bij Ramon Koets.

Laatste van deze poule was Eetcafé Royal. Dit team bestond uit allemaal dames (en Maas als keeper). Maas werd veel onder vuur genomen en kreeg 18(!) tegengoals om de oren. Een hoogtepunt van Eetcafé Royal was het scoren van een doelpunt tegen de Kachelpieten. Het is nooit leuk om laatste te worden, maar de dames bleven desondanks erg positief. We zien jullie volgend jaar hopelijk weer terug in de Couburg.

Halve finales

Na de groepswedstrijden was het tijd voor de kruisfinales. De kruisfinales bestonden uit FC Kinderbijslag tegen de Kachelpieten en Disco JoJo tegen Poar Neem’n.

De kruisfinale tussen FC Kinderbijslag en de Kachelpieten begon met een psychologisch spelletje. Voordat de wedstrijd nog maar van start was gegaan, kwamen enkele Kachelpieten naar de spelers van FC Kinderbijslag om te vertellen dat dit een makkelijke overwinning ging worden voor de Kachelpieten. Tijdens de wedstrijd bleek dit echter niet het geval. De Kachelpieten hadden moeite met het vele rondtikken van FC Kinderbijslag. Na 13 minuten spelen leek het erop dat deze kruisfinale op penalty’s uit zou draaien. Totdat Damon in  de 14e minuut een heerlijke bal op Sven Baas gaf. Sven Baas kwam 1 op 1 met de keeper te staan en wist hier wel raad mee. Kort voor tijd scoorde hij de 1-0. De Kachelpieten wisten niet wat ze overkwam en gingen vol in de aanval. Dit leidde echter niet tot enig succes en zo wist FC Kinderbijslag de finale te bereiken. Een debutant op het toernooi en dan ook gelijk in de finale dus. Is hier een stunt in de maak?

De andere kruisfinale was het ervaren Disco JoJo tegen titelhouder Poar Neem’n. Deze pot was een genot om naar te kijken. Veel tactische zetten en veel teamwerk. Na een heerlijke pot voetbal en een paar wereldse reddingen van Jesse Kerkhove stond het 1-1. Met nog een paar minuten op de klok wist Poar Neem’n toch de bevrijdende 2-1 te maken.

Hierdoor is de finale de titelhouder Poar Neem’n tegen de debutant op het toernooi FC Kinderbijslag.

Overige kruisfinales

De eerste kruisfinale bestond uit de jongens van De Beloftes en de dames van Eetcafé Royal. Beide teams moesten nog een keer alles geven om niet als verliezer naar huis te gaan. Het potje was leuk om naar te kijken. Eigenlijk verdiende deze wedstrijd geen winnaar. Dat gebeurde ook niet, want de uitslag was 2-2. Door dit gelijke spel moesten strafschoppen gaan beslissen welk team dit jaar de grote verliezer van de dag was. Na een hele spannende penaltyserie trokken De Beloftes aan het langste eind door deze met 1-0 te winnen. Hierdoor zijn De Beloftes negende geworden en Eetcafé Royal helaas laatste.

De nummers vier van beide poules waren FC Knudde en de Lost Boys. Deze wedstrijd had geen favoriet. Toch was er wel een publiekslieveling. Dankzij Tim zijn valpartij in de groepsfase en ook Ruben zijn vele gemiste schoten hoopten alle toeschouwers dat FC Knudde met plek 7 aan de haal ging. Na een spannende, maar respectvolle strijd, verloor FC Knudde met 2-1 van de Lost Boys. Zo eindigen de Lost Boys op plek zeven en FC Knudde op plek acht.

De strijd om de plekken 5 en 6 ging tussen Alalikko en Vos Auto. De ervaren zaalvoetballers van Vos Auto hadden veel moeite met het jonge vriendenteam van Alalikko. Na een heerlijke pot voetballen, was de stand gelijk en moesten penalty’s gaan beslissen welk team zich vijfde mocht noemen van dit toernooi. Door een aantal dramatisch ingeschoten strafschoppen van Alalikko was het dan toch Vos Auto dat met de overwinning aan de haal ging. Hierdoor werd Vos Auto vijfde en Alalikko zesde.

De strijd om de derde en vierde plaats leek erg spannend te worden. De Kachelpieten mochten aantreden tegen Disco JoJo. De Kachelpieten hadden geleerd van hun manieren tijdens de halve finale tegen FC Kinderbijslag, want Disco JoJo werd met respect benaderd. Deze wedstrijd was niet alleen de strijd tussen de twee teams, maar ook de strijd voor de topscorerstitel. De strijd ging tussen Maarten Brasser en Ronan Marteijn. Tijdens deze wedstrijd wist Ronan drie wereldgoals te maken. Hierdoor werd Disco JoJo vierde en de Kachelpieten derde. Dankzij de hattrick van Ronan werd hij de topscoorder van het toernooi.

Finale

Zoals eerder al was te lezen, ging de finale van het toernooi tussen FC Kinderbijslag en Poar Neem’n. Deze wedstrijd werd niet alleen voor de beker gespeeld, maar ook voor de eer. Zo was het voor Jordan, Sem en Boy een familiekwestie. Voor Sven R., Jordan, Martijn, Damon en Jari was het De Slag om Biggekerke. En tenslotte was er de strijd tussen de ervaren keeper Jesse Kerkhove tegen het jonge keeperstalent Damon de Vries.

In de poule waren beide teams elkaar al tegengekomen. Deze wedstrijd eindige in 2-1 voor Poar Neem’n. Dit lag onder andere aan het feit dat Poar Neem’n met een man meer op het veld stond. Sem Wisse wist het zijn eigen teamgenoten knap lastig te maken door een penalty te veroorzaken. Even later zorgde een mislukt hakje bij FC Kinderbijslag er voor dat Jordan alleen op Damon af kon gaan. Jordan bleek koelbloedig en scoorde zo de 2-1. Nadat Sem de hele dag moest aanhoren dat hij de schlemiel van FC Kinderbijslag was, was het voor hem duidelijk. In de finale moest hij de bal alleen maar naar de donkerblauwen spelen! Zoals u begrijpt, begon Sem voor de zekerheid in de finale op de bank.

Vele toeschouwers waren richting de Couburg gekomen om de finale te bekijken. Er was een heuse pelgrimstocht georganiseerd om vanuit Zoutelande naar Koudekerke te gaan. De tribunes zaten overvol, want iedereen wilde dit voetbalgevecht zien. De toeschouwers kregen waar ze voor gekomen waren.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Na mooi samenspel van FC Kinderbijslag wisten zij de verdediging van Poar Neem’n twee keer te kraken. Zo stond het halverwege de wedstrijd 2-0 voor de debutanten.

FC Kinderbijslag had de overhand na de 2-0 en leek deze wedstrijd tactisch te kunnen uitspelen. Ze verdedigden rond de eigen cirkel en hoopten via verschillende counters de score te kunnen uitbreiden. Desondanks scoorde Poar Neem’n een mooie goal en was de spanning in de wedstrijd terug. Dit was echter van hele korte duur. Tycho kreeg de bal aan de linkerkant van het veld en stoomde op. Hier was Yannick (Poar Neem’n) het niet mee eens en hij koos ervoor om een sliding in te zetten. Een sliding in de zaal is al bijzonder, maar de hoogte van het been van Yannick was dat ook (kniehoogte). Gelukkig werd Tycho niet hard geraakt en kon hij de wedstrijd uitspelen. Yannick mocht even afkoelen en kreeg een gele kaart van de scheidsrechter.

Doordat Poar Neem’n met een man minder speelde, was hun verzet gebroken. Elke bal van FC Kinderbijslag viel goed. Dankzij twee mooi uitgespeelde aanvallen stond de 4-1 eindstand op het bord.

FC Kinderbijslag mag zich dus een jaar lang de winnaar van het kerstzaalvoetbaltoernooi noemen en ging naar huis met de Lein de Wolf-bokaal. Zij zullen volgend jaar weer meedoen om hun titel te verdedigen.


Via deze weg willen wij (FC Kinderbijslag) graag de organisatoren, scheidsrechters, spelers en sponsoren bedanken voor deze fantastische dag.

Uitslag van kersttoernooi 2023