V.V. DE MEEUWEN

Categorieën

Zoeken

Zoutelande, 14 augustus 2023

Aftrap seizoen 2023-24

Het voetbalseizoen 2023-2024 is begonnen. Zoals gebruikelijk waren het de mannen van de 1e selectie, die de bal voor het eerst lieten rollen, kort daarna gevolgd door de 2e selectie. Dat vond plaats tijdens de eerste trainingen op het kunstgras van onze behulpzame buren van V.C.K. , aangezien ons trainingsveld de twee maanden hitte en droogte van de vroege zomer niet goed had doorstaan.

Gelukkig is er inmiddels volop regen gevallen en werd de tweede trainingsweek in Zoutelande afgewerkt, waar ook de eerste jeugdteams aan hun trainingen zijn begonnen. De wedstrijdvelden zien er mooi groen uit, mede door de goede zorgen van onze sproeiploeg. Alle medewerkers dank hiervoor!

Beginsituatie 2023-24

De Meeuwen gaat het komend seizoen uitkomen met negen jeugdteams: JO17, MO15, JO14, JO13JM, JO11, MO11, JO9, JO8 en JO7. Voor de senioren zijn vier mannen- en een vrouwenelftal aangemeld en staan de Walking Footballers weer in de startblokken.

De seniorenafdeling is door het stoppen van 24 leden (11 vrouwen en 13 mannen) en een aanwas van 10 leden gekrompen met 14 spelende leden. Bij een gelijk blijvend aantal elftallen betekent dit, dat de spoeling voor de elftallen dunner wordt en dat de spelers dus een uiterste inspanning moeten leveren om ’s zaterdags beschikbaar te zijn voor hun elftal. Meeuwen VR1 heeft een ware metamorfose ondergaan door het stoppen van veel routiniers en leidsters en het verjongen met de komst van vijf jeugdspeelsters. Daarnaast zullen nog zes gestopte vrouwen deels beschikbaar blijven als recreatief lid.

Vanuit de jeugd zijn overgekomen: Timo Adriaanse, Jasper Dingemanse, Damon de Vries en Boy Wisse bij de mannen en Celeste van Belzen, Suze Groeneweg, Xanthe Koppejan, Britt Paulusse en Lindy Remery bij de vrouwen.

Veranderingen 2023 – 24

Bij de 1e selectie heeft Mark te Kiefte zich als nieuwe lid aangemeld. Mark is afkomstig van Dauwendaele en speelt meestal als verdediger of middenvelder. Verder zullen de toeschouwers van ons eerste elftal Niels Sanderse (Serooskerke), Gennaro Eikenhout (Zeelandia Middelburg) en Sjoerd Melis (gestopt) niet meer tegen komen in het wedstrijdboekje. We wensen hen allen veel succes in hun nieuwe omgeving.

In de technische staf zijn de volgende mutaties te melden: gestopt zijn Ruud Verbeek (keeperstrainer), en bij Meeuwen VR1 de leidsters Daphne Dek, Jessie Eikenhout, Eveline van der Mee en Maringe Vogel. Allen hartelijk dank voor de vele jaren van inzet voor De Meeuwen. Zij worden vervangen door Danny van Smaalen (keeperstrainer) en bij VR1 zullen Marjon Duvekot, Eline Meijers en Frank Paulusse het sterk verjongde elftal gaan begeleiden. Daarnaast zal Maarten Peene worden toegevoegd als leider bij Meeuwen 1 en Bas Ruitenberg als assistent-trainer bij de 2e selectie. Verder zal Evert Wisse voorlopig op maandag de training van VR1 voor zijn rekening nemen als aanvulling op de woensdagtraining van trainer/coach Stephane Albertini. Veel succes toegewenst aan alle nieuwe stafleden!

Ook de klassen, waar onze elftallen in uit gaan komen, is voor drie elftallen gewijzigd. Meeuwen 1 zal het komend seizoen starten in de 3e klasse, Meeuwen 2 blijft in de res. 1e klasse, Meeuwen 3 in de 4e klasse (op eigen verzoek), Meeuwen 4 blijft in de 5e klasse en Meeuwen VR1 in de 5e klasse (op eigen verzoek).

Voetbalvereniging De Meeuwen staat weer klaar om voor het 76e jaar een nieuw seizoen met veel voetbalplezier te gaan beleven. Dat is niet vanzelfsprekend en steeds moeilijker te realiseren, want te veel functies binnen de vereniging zijn vacant. Wacht niet af, sta op en meld je aan voor een van de vacatures, zodat er nog meer seizoenen kunnen volgen.

Veel sportplezier toegewenst!

Jan Roelse